10 Σεπ 2008

Αντιδράσεις για το πείραμα του CERN


Αντιδράσεις και εσχατολογικές προβλέψεις έχει προκαλέσει το πείραμα που θα πραγματοποιηθεί στο επιστημονικό ίδρυμα CERN κατά το οποίο οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να αποκαλύψουν το μυστικό της δημιουργίας του σύμπαντος.

Απειλητικές επιστολές και ηλεκτρονικά μηνύματα καταφτάνουν στα γραφεία των επιστημόνων του CERN, του μεγαλύτερου πειραματικού κέντρου ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται στα έγκατα της γης, βαθιά κάτω από την Ελβετία.

Οι επιστήμονες του CERN έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη (10/9) πείραμα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων που στόχο έχει να ρίξει φως στο μυστήριο του Big Bang. Ωστόσο υπάρχουν πολίτες οι οποίοι πιστεύουν ότι ο πλανήτης μας διανύει τις τελευταίες του μέρες εξαιτίας της αλαζονείας των επιστημόνων του CERN.

Ο Τζέιμς Γκίλις, εκπρόσωπος του CERN, υποστηρίζει ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του ζητώντας του να σταματήσει το πείραμα ενώ άλλοι τον ρωτούν αν τα παιδιά τους θα είναι ασφαλή και «αν θα επιβιώσει ο πλανήτης», ενώ ο ίδιος χαρακτηρίζει τους φόβους αυτούς «ανοησίες».
Οι επιστήμονες του CERN υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί καμία καταστροφή επειδή η ενέργεια που θα απελευθερωθεί από τη σύγκρουση μέσα στον επιταχυντή είναι μικρότερη από εκείνη που προκαλούν τα πρωτόνια στις κοσμικές ακτίνες που χτυπούν συνεχώς την ατμόσφαιρα της Γης με ενέργεια πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων.
Και Έλληνες επιστήμονες από την πλευρά τους, όπως ο Δημήτρης Νανόπουλος, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας και επίσημος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN καθώς επίσης και ο Γιώργος Γραμματικάκης καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης χαρακτηρίζουν τις ανησυχίες αυτές παράλογες ενώ με δηλώσεις τους στον Ελεύθερο Τύπο επισημαίνουν την σπουδαιότητα του πειράματος το οποίο ίσως να μπορέσει να αποκαλύψει τη σύσταση της σκοτεινής ύλης, του υλικού από το οποίο αποτελείται τo 90 % του σύμπαντος.
Πηγή: cosmo.gr

1 σχόλιο:

Nasos είπε...

μαλλον φοβια των απανταχου θρησκοπληκτων ειναι για το οτι ο ανθρωπος μαθαινει ολο κ περισσοτερο απο που προερχεται και αποβαλει το θεο