25 Αυγ 2009

Netbook από τη Nokia


Έρχεται να ταράξει τα νερά στην ευρέως αναπτυσσόμενη και ανταγωνιστική αγορά των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών η Nokia, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, λανσάροντας το Nokia Booklet 3G.
Ο πρώτος φορητός υπολογιστής της Nokia, το Nokia Booklet 3G, θα χρησιμοποιεί το λογισμικό των Microsoft Windows και επεξεργαστή της Intel, προσφέροντας μπαταρία με διάρκειας ζωής περίπου 12 ωρών και θα ζυγίζει 1.25 κιλό.

Η Nokia αναμένεται να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά και την τιμή στην οποία θα διατίθεται το netbook στις 2 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πηγές, το netbook που θα λανσάρει η Nokia θα διαθέτει τα Windows 7, που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις 22 Οκτωβρίου, οπότε ενδέχεται να πραγματοποιηθεί κοινή κυκλοφορία με το netbook.

Υπάρχει πραγματικά μία ευκαιρία να εισάγουμε νέο αέρα στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών”, δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα κινητής τηλεφωνίας της Nokia, KaiOistamo, προσθέτοντας ότι η Nokia θα εισάγει ένα netbook με μακράς διάρκειας μπαταρία και διαρκή συνδεσιμότητα.

Είχε ήδη ανακοινωθεί ότι η Nokia επεδίωκε να εισέλθει στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, πραγματοποιώντας την αντίστροφη κίνηση της Apple, η οποία πέρασε, άκρως επιτυχημένα, στη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας το 2007, κατασκευάζοντας κινητά τηλέφωνα.

Τα netbooks, laptop σε προσιτή τιμή, εισήγαγε η Asustek με το Eee PC το 2007 και έκτοτε έχουν κατασκευάσει netbook πολλές άλλες εταιρείες, όπως η HP και η Dell.

Η Nokia είχε κατασκευάσει υπολογιστές και παλιότερα, αλλά αποσύρθηκε από την ένωση το 1991 όταν επικεντρώθηκε στη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας.

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΘΕΣ ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.

TRELLOS είπε...

Καλοσώρισες Σκρουτζάκο.Να είσαι καλά...:)