4 Αυγ 2009

Καθολική τράπεζα στη Γερμανία έκανε επενδύσεις σε αντισυλληπτικά, όπλα, τσιγάρα


Ρωμαιοκαθολική τράπεζα στην Γερμανία παραδέχτηκε ότι αγόραζε μετοχές σε εταιρείας που ασχολούνταν με αμυντικά οπλικά συστήματα, καπνοβιομηχανίες και φαρμακοβιομηχανίες που παρήγαγαν αντισυλληπτικά χάπια, ζητώντας συγγνώμη για συμπεριφορά που «δεν συνάδει με τους ηθικούς κανόνες».

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε ότι η Pax Bank έχει επενδύσει 580.000 ευρώ στην βρετανική εταιρεία οπλικών συστημάτων BAE Systems.

Επίσης προχώρησε σε επενδύσεις 160.000 ευρώ στην αμερικανική εταιρεία Wyeth που κατασκευάζει αντισυλληπτικά χάπια, ενώ ακόμα 870.000 ευρώ επένδυσε σε καπνοβιομηχανίας.

Η τράπεζα, η οποία διαφήμιζε την πολιτική της για «ηθικές επενδύσεις, ζήτησε συγγνώμη, μετά τις αποκαλύψεις, για τη συμπεριφορά της, λέγοντας ότι «δεν συνάδει με τους ηθικούς κανόνες».

«Θα διορθώσουμε άμεσα τα λάθη μας, χωρίς αρνητικές συνέπειες για τους πελάτες μας» δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια εσωτερικών ελέγχων, οι επενδύσεις αυτές «παραβλέφθηκαν».

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι κατά των μέσων αντισύλληψης και διακοπής της κύησης, ενώ ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' έχει αποκαλέσει τον πληθυσμιακό έλεγχο «θανάσιμο αμάρτημα».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: