28 Αυγ 2009

Άνθρακας ο θησαυρός από τη Σελήνη!


Ένα κομμάτι βράχου που εκτίθεται για δεκαετίες στο Ολλανδικό Εθνικό Μουσείο ως “ενθύμιο” που έφεραν από τη Σελήνη οι τρεις αστροναύτες του Apollo 11, αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι απολιθωμένου ξύλου, σύμφωνα με ισχυρισμούς ειδικών επιστημόνων.
Το κομμάτι αυτό δόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Willem Drees, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού καλής θελήσεως που πραγματοποίησαν οι 3 αστροναύτες του Apollo 11(Neil A.Armstrong, Michael Collins, Edwin E. Aldrin Jr), μικρό χρονικό διάστημα μετά την αποστολή τους στο Φεγγάρι το 1969. Μετά το θάνατο του Willem Drees, το κομμάτι αυτό βράχου τοποθετήθηκε σε έκθεση στο Μουσείο του Άμστερνταμ.

Εκείνη την περίοδο είχε ασφαλιστεί για περίπου 500.000 δολάρια, αλλά ερευνητικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν απέδειξαν ότι δεν επρόκειτο για αυθεντικό αντικείμενο.

Το Μουσείο Rijksmuseum, που είναι ευρέως γνωστό για πίνακες ζωγράφων όπως ο Rembrandt, αναφέρει ότι θα κρατήσει το κομμάτι από περιέργεια.

«Είναι καλή ιστορία, με μερικά κενά που μένουν ακόμη αναπάντητα», δήλωσε η Xandra vanGelder, που επέβλεψε την έρευνα κατά την οποία αποδείχτηκε ότι ο “διαστημικόςθησαυρός” ήταν απλά ένα κομμάτι απολιθωμένου ξύλου.

«Μπορούμε να γελάσουμε με αυτό», είπε χαρακτηριστικά. Ο «βράχος» αρχικά εξετάστηκε λεπτομερώς μέσω ενός τηλεφωνήματος στη NASA, προσέθεσε.

Το αμερικανικό πρακτορείο έδωσε «διαστημικούς βράχους» σε περισσότερες από 100 χώρες τη δεκαετία του ‘70, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής στη Σελήνη.

Οι ειδικοί των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ανέφεραν ότι δεν έχουν καμία εξήγηση για την ανακάλυψη που πραγματοποίησαν οι Ολλανδοί.

Φωτογραφία:BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: