16 Αυγ 2009

Έχοντας μνήμη ελέφαντα!!!


Θα τους ήθελες διπλανούς σου στο θρανίο, συμπαίκτες σε μία παρτίδα μπιρίμπα και όλα τα παρεμφερή, καθώς το μόνο που δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς για όσους θα μετάσχουν στο διαγωνισμό “UK Open Memory Championships” στο Λονδίνο είναι ότι τους απατά η μνήμη τους!
Στο διήμερο διαγωνισμό θα πάρουν μέρος 26 υποψήφιοι από 11 χώρες, μεταξύ των οποίων ορισμένοι με τις καλύτερες επιδόσεις στην απομνημόνευση παγκοσμίως, ελέγχοντας τις ικανότητές τους στην αποστήθιση σε μία σειρά δοκιμασιών.

Σε μία από τις δοκιμασίες, οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν 10 λεπτά να αποστηθίσουν τη σειρά εκατοντάδων καρτών τράπουλας. Παράλληλα, οι μετέχοντες θα διαγωνιστούν στην απομνημόνευση τυχαίων λέξεων, δυαδικών αριθμών, ονομάτων προσώπων και δεκαδικών αριθμών.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ben Pridmore, από το Derby, ο οποίος θα μετάσχει στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, κατέχει έως σήμερα το ρεκόρ, έχοντας αποστηθίσει 364 κάρτες.

Η Eva Ball από το Coventry, μόλις 15 ετών, κέρδισε τον περασμένο μήνα στο διαγωνισμό “UK's Schools Memory Championship”, αποστηθίζοντας 94 αριθμούς, 12 γεγονότα με τις ημερομηνίες τους, 102 δυαδικούς αριθμούς και 9 αναμειγμένες κάρτες στη σειρά.

Όλα βασίζονται στη μνήμη και χωρίς αυτή δεν θα υπήρχαν οι γλώσσες”, δήλωσε ο Christopher Day, γενικός γραμματέας του διαγωνισμού “UK Open Memory Championships”, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πρακτική χρήση που έχει αυτή η ικανότητα.

Σπόνσορας του τρίτου ετήσιου πρωταθλήματος είναι το site “Cannyminds”, όπου μπορεί κανείς να κάνει εξάσκηση, αναπτύσσοντας τις ικανότητές του στην απομνημόνευση, και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Strand Palace Hotel.

Δεν υπάρχουν σχόλια: