11 Δεκ 2008

Εκοψε το σπίτι του στη μέση προκειμένου να αποφύγει την πολύπλοκη διαδικασία του διαζυγίου!


Ένα εν διαστάσει ζευγάρι στην Καμπότζη πριόνισε το σπίτι του στη μέση προκειμένου να αποφύγει την πολύπλοκη διαδικασία του διαζυγίου. Ο Moeun Rim και η σύζυγός του, Nhanh, που ήταν παντρεμένοι σχεδόν 40 χρόνια, χώρισαν το σπίτι στη μέση την προηγούμενη εβδομάδα μετά από έναν καβγά, ανέφερε η αστυνομία. Ο κ. Rim έχει αφαιρέσει το μερίδιό του από την ιδιοκτησία ενώ το ζευγάρι έχει διαιρέσει ακόμα και το έδαφός του οικοπέδου σε τέσσερα μέρη δύο για τα παιδιά τους, και δύο για εκείνους.

Οι περιπτώσεις διαζυγίου στην Καμπότζη είναι αρκετά δαπανηρές και μπορούν να διαρκέσουν πολύ χρόνο έως ότου ολοκληρωθούν. Το σπίτι – ή καλύτερα το μισό σπίτι - βρίσκεται στην επαρχία Prey Veng, περίπου 90 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα , Phnom Penh.Το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει όταν ο κ. Rim κατηγόρησε τη σύζυγό του ότι τον παραμελούσε όσο ήταν άρρωστος. «Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε να το ξανασκεφτούν προτού προχωρήσουν στο διαζύγιο δεδομένου ότι ήταν παντρεμένοι για σχεδόν 40 χρόνια» ανέφερε ο προϊστάμενος της τοπικής αστυνομίας σε μία εφημερίδα, «αλλά δεν άκουσαν» συμπλήρωσε .

Ένας τοπικός δικηγόρος είπε στην εφημερίδα ότι η διαίρεση μιας ιδιοκτησίας είναι νόμιμη εάν αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ζευγάρι είναι και νόμιμα διαζευγμένο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

α!! τι αλλο 8α δουμε???
παντως αρκετα πρακτικο:)

TRELLOS είπε...

Σου λέει που να τρέχω τώρα σε δικηγόρους...ας το κόψω να πιάσουμε από μισό....:P:P:P