1 Δεκ 2008

Μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες εμποδίζουν την εισαγωγή φτηνών φάρμακων στην Ε.Ε.!!!


Σύμφωνα με καταγγελίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες της αγοράς εμποδίζουν ή τουλάχιστον καθυστερούν την κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων, με αποτέλεσμα αυξάνεται το κόστος για τα ταμεία και τις υπηρεσίες υγείας.

Τα φάρμακα "φασόν", όπως αποκαλούνται μιας και είναι ουσίες που έχουν λήξει οι πατέντες τους, δεν κυκλοφορούν όσο θα έπρεπε στην ευρωπαϊκή αγορά κι έχουν επιφέρει κόστος 3 δις ευρώ στις υπηρεσίας υγείας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περίοδο 2000 - 2007.
Σύμφωνα με την Ευρωπαία Επίτροπο Νέλι Κρος, «είναι ακόμα νωρίς αλλά η Επιτροπή δεν θα αργήσει να ξεκινήσει αντιμονοπωλιακές έρευνες εναντίον εταιρειών, αφού υπάρχουν ενδείξεις ότι παραβιάζονται οι κανόνες του ανταγωνισμού».
Oι φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου να μην χάσουν ακολουθούν μια συγκεκριμένη τακτική. Κατοχυρώνουν τα φαρμακευτικά προΐοντα τους με πολλαπλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας με αποτέλεσμα να εμποδίζουν ή να παρατείνουν την κυκλοφορία των γενόσημων φαρμάκων στην αγορά.
Μάλιστα έχει αναφερθεί περίπτωση στη Βρετανία, όπου ένα φάρμακο είχε 1.400 πατέντες! Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουν να εξασφαλίζουν την άδεια κυκλοφορίας τους προκειμένου να κερδίζουν χρηματικά.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών, όμως, υποστηρίζει ότι οι εταιρείες εφαρμόζουν απολύτως νόμιμες πρακτικές για να διασφαλίζουν και να συνεχίζουν τις μεγάλες επενδύσεις τους στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης (τουλάχιστον το 17% του κύκλου εργασιών τους).


Πηγή: cosmo.gr
Βλάκες είναι??Το χρήμα πάνω απ'όλα...!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εδω σε ορισμενα ταμεια σταματησαν τα φαρμακεια να χορηγουν φαρμακα
που ειναι το κρατος της περιθαλψης??? Ολα οπως παντα για τα λεφτα!!!

TRELLOS είπε...

Όχι ρε συ...στην Ελλάδα όλα για το χρήμα....???Τι λες τώρα...???:P:P