6 Δεκ 2008

“Οι έξυπνοι άνδρες έχουν καλύτερο σπέρμα”


Οι άνδρες που είναι έξυπνοι έχουν καλύτερο σπέρμα σύμφωνα με έρευνα αμερικανών επιστημόνων που βασίστηκε σε στατιστικά στοιχεία. Η έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Intelligence έλαβε ως δείγμα 425 άνδρες πρώην στρατιωτικούς. Οι άνδρες υπεβλήθησαν σε τεστ ευφυΐας και τεστ για την ποιότητα του σπέρματος τους.

Αυτό που βρέθηκε ήταν ότι εκείνοι που είχαν καλύτερες επιδόσεις στα IQ tests είχαν και καλύτερο σπέρμα. Με τον όρο καλύτερο εννοούμε, την κινητικότητα, την πυκνότητα και φυσικά την ποσότητα. Μάλιστα η καλύτερη ποιότητα του σπέρματος των πιο έξυπνων ανθρώπων βρέθηκε ότι δεν επηρεαζόταν από παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής π.χ. κάπνισμα, αλκοόλ, άγχος κ.λ.π.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η σχέση ευφυΐας και ποιότητας στο σπέρμα οφείλεται στο ότι τα γονίδια για την ευφυΐα έχουν και βιολογικές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα θεωρούν ότι οι άνθρωποι που έχουν καλύτερα γονίδια, έχουν γενικά καλά βιολογικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την φυσική κατάσταση, την υγεία και την εξυπνάδα.
Σύμφωνα με τον δρ. Άλαν Πέισι – ειδικό σε θέματα γονιμότητας - ο οποίος μίλησε στο BBC «το γεγονός ότι υπάρχει στατιστική σχέση μεταξύ ευφυΐας και ποιότητας του σπέρματος στους ενήλικες άνδρες, έχει να κάνει πιθανότατα με την ανάπτυξη τόσο του εγκεφάλου, όσο και των όρχεων κατά την εμβρυϊκή περίοδο».
Σύμφωνα με τον δρ. Πέισι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία – τόσο του εγκεφάλου, όσο και των όρχεων- στην ενήλικη ζωή. «Δεν σημαίνει ότι όταν ένας άνδρας παίζει Sudoku, θα βοηθήσει το σπέρμα του να γίνει καλύτερο» διευκρινίζει.


Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: