12 Δεκ 2008

Χαρτονόμισμα των 500 εκατομμυρίων $ στη Ζιμπάμπουε!!!!



Στη χώρα των «φτωχών εκατομμυριούχων» τη Ζιμπάμπουε, κυκλοφόρησε την Παρασκευή χαρτονόμισμα των 500 εκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Η πρώην ευημερούσα χώρα της Αφρικής έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πληθωρισμού στον κόσμο που φτάνει μέχρι και το 1.800.000 % σύμφωνα με τους αναλυτές.


Το νέο νόμισμα – στο οποίο εικονίζονται αγελάδες να τις αρμέγουν με σύγχρονα μέσα καθώς και έναν ανθρακωρύχο που δουλεύει – συμβολίζοντας κάποιες από τις πλευρές της οικονομίας της χώρας που αν και πλούσια σε πρώτες ύλες – έχει κατοίκους που λιμοκτονούν. «Πληγές» της χώρας εκτός από την ακραία φτώχεια, είναι το Aids και οι ασθένειες. Τους τελευταίους μήνες η χώρα πλήττεται και από επιδημία χολέρας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή 800 ανθρώπων.
Μαζί με το χαρτονόμισμα των 500 εκατομμυρίων κυκλοφόρησε και άλλο χαρτονόμισμα των 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Σημειώνεται ότι με το χαρτονόμισμα των 500 εκατομμυρίων μπορεί κανείς να αγοράσει οκτώ καρβέλια ψωμί. Ένα δίλιτρο μπουκάλι με μαγειρικό λάδι στοιχίζει 5 δισεκατομμύρια δολάρια – σχεδόν δηλαδή όσο είναι ο μέσος μηνιαίος κατώτατος μισθός ενός εργάτη στη χώρα.



Πηγή:cosmo.gr

1 σχόλιο:

Giota είπε...

αν ειναι δυνατον!!!
οι ανθρωποι να φανε δεν εχουν...
τι θα το κανουν αυτο το νομισμα??