7 Δεκ 2008

Διαζύγιο για τον ένα στους δύο γάμους το 2010


Την απαξίωση του θεσμού του γάμου – αν μη τι άλλο - καταδεικνύει η αύξηση του αριθμού των διαζυγίων. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, σε διαζύγιο θα οδηγείται το 2010 περίπου ένας στους δύο γάμους…

Το φαινόμενο γίνεται αντιληπτό στις πραγματικές του διαστάσεις, εάν αναλογιστεί κανείς ότι κατά τη δεκαετία του ’80, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν ένας στους δέκα γάμους. Να σημειωθεί ότι σήμερα, ένας στους τέσσερις γάμους διαλύεται.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι το 70% των διαζυγίων το ζητούν οι γυναίκες. Βασικός λόγος είναι η ανεξαρτητοποίηση και - κυρίως οικονομική - αυτονομία της γυναίκας που έχει ως αποτέλεσμα ο άνδρας να χάνει τον πρωταρχικό ρόλο που είχε στη λύση των οικονομικών του σπιτιού.
«Γιατί να μείνει μια γυναίκα σε έναν προβληματικό γάμο αν μπορεί να ζήσει καλύτερα μόνη της;» λέει η Άννα Κωνσταντίνου, ιδιωτική υπάλληλος, 45 ετών, μητέρα δύο παιδιών και διαζευγμένη. Και προσθέτει: «Οι γυναίκες είναι γνωστό ότι από τη στιγμή που βγήκαμε στην παραγωγή και ανεξαρτητοποιηθήκαμε οικονομικά αρχίσαμε να διεκδικούμε περισσότερα για τον εαυτό μας. Σήμερα απαιτούμε περισσότερα».
Όπως γράφουν «Τα Νέα», το 66% των διαζυγίων γίνεται στην ηλικία μεταξύ 40 και 50, κατά πρώτη κρίση της μέσης ηλικίας και όταν έχουν μεγαλώσει λίγο τα παιδιά στην οικογένεια. Η έξοδος των παιδιών από το σπίτι είναι συχνά σημαντική αφορμή για την κρίση της συζυγικής σχέσης.


Πηγή: cosmo.gr

7 σχόλια:

molemou είπε...

POS LEEI TO TRAGOUDI.GIA TA LEFTA TA KANEIS OLA.GIA TA RIMADIA TA LEFTA,ALA NA KSERIS TA GIRISI PALI GIATI EFOSON DEN TA UPARXOUN DOULES KAI H GINEKA TA KATISI KAI PALI STO SPITI O ANRDAS TA EXEI TO PANO XERI KAI DEN TA UPARXOUN DIAZIGIA OPOS TORA .TIN KALISPERA MOU STIN KYPRO

TRELLOS είπε...

Σωστός και κατατοπιστικός...Καλησπέρα και σε σένα molemou!!

Ανώνυμος είπε...

Τι τρομακτικα ποσοστα ειναι αυτα??
παντως θα συμφωνησω πολλες αγαπανε την τσεπη κι οχι το ατομο :)
φυσικα κι αντρες μολις η γυναικα αρχιζει να μεγαλωνει την αφηνουν για καμια πιτσιρικα

jk in your life είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.

TRELLOS είπε...

Τρομακτικά ναι,πραγματικότητα δυστυχώς ναι...Αφούνομίζω όλοι μας μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό από γεγονότα που συμβαίνουν τριγύρω μας σε γνωστούς μας ή και στην καθημερινότητα.Όπως λέει και το τραγούδι Γιώτα.."Για τα λεφτά τα κάνεις όλα...:):)"εδώ βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή!!!Για και σε σένα jk...καλώς σε βρήκαμε...:)

panikos kai fovera είπε...

το είπε και η ξανθιά :
στόχος είναι τα λεφτά...
στην κοινωνία του βούρκου η μόνη διαφυγή είναι το φως...

TRELLOS είπε...

Σε χαιρετώ και σένα panike kai fovera!!Καλωσήρθες...