26 Νοε 2008

Η λακ “βλάπτει σοβαρά την υγεία”


Από το Λονδίνο έρχονται τα “άσχημα νέα” για τη γυναικεία ομορφιά και τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών από τα προϊόντα ομορφιάς όπως εκείνο της λακ.

Οι Βρετανοί αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι έγκυες γυναίκες που καταναλώνουν λακ για τον καλλωπισμό των μαλλιών τους έχουν διπλάσια ή τριπλάσια πιθανότητα να αποκτήσουν γιο με υποσπαδίαση, μια ανωμαλία που εμφανίζεται ουρογεννητικόσύστημα.
“Περαιτέρω μελέτες θα δείξουν το γιατί οι γυναίκες που βρίσκονται στο πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης και εκτίθενται σε λακ αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο στη γέννα τους”, λένε οι επιστήμονες του Imperial College στο Λονδίνο, με τον επικεφαλής του τμήματος PaulElliot να δηλώνει ότι “τα αγόρια που θα γεννηθούν με υποσπαδίαση -αποτέλεσμα της χρήσης λακ- σημαίνει ότι η έξοδος της ουρήθρας τους βρίσκεται στην κάτω επιφάνεια του πέους τους αντί μπροστά. Μια πάθηση που αντιμετωπίζεται χειρουργικά τον πρώτο χρόνο της γέννησης του παιδιού”.
Κατά τους επιστήμονες πρέπει να δοθούν νέες οδηγίες στις κομμώτριες αλλά και γενικότερα στις γυναίκες που χρησιμοποιούν λακ προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο μέλλον.
Τέλος, η συγκεκριμένη μελέτη διεξήχθη τηλεφωνικά, όπου ρωτήθηκαν 471 γυναίκες με γιους που έπασχαν από υποσπαδίαση αλλά και 490 γυναίκες με παιδιά χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα διευκρινίστηκε ότι οι γυναίκες, που ήταν κομμώτριες, και χρησιμοποιούσαν λακ είχαν δυο ή τρεις φορές πιθανότητες για να αποκτήσουν γιο με υποσπαδίαση.


Πηγή:cosmo.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ ενδιαφερον.. πραγματικα τετοιa στατιστικα ειναι πολυ τραγικα
ωχ!!! τι μας περιμενει ακομα????

TRELLOS είπε...

Εγώ θεωρώ πως τα πάντα βλάφτουνε..Απλα κάποια πράγματα δημοσιεύονται για να χτυπήσουν συγκεκριμένες εταιρίες αποσκοπόντας σε συμφέροντα άλλων...!

Ανώνυμος είπε...

δικαιο εχεις σ αυτο..
απλα ειναι η ευκολη λυση που τα ριχνουμε...!