4 Οκτ 2008

Πούλησαν στην είδηση!!!!

Ανάσα έδωσε στη Wall Street η έγκριση του ιστορικού πακέτου διάσωσης 700 δισ. δολαρίων του προβληματικού χρηματοοικονομικού τομέα των ΗΠΑ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, μολονότι οι ελπίδες για υπερψήφισή του ενωρίτερα είχαν ωθήσει σε άνοδο τις μετοχές.
Ωστόσο, οι μετοχές περιόρισαν τα αρχικά κέρδη τους αμέσως μετά την είδηση της έγκρισης, από τη στιγμή που ο χρηματοοικονομικός τομέας υποχώρησε από τα αρχικά υψηλά του επίπεδα εν μέσω ρευστοποίησης κερδών.
«Το πακέτο χωρίς αμφιβολία είναι θετικό όμως δεν επιλύει όλα τα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας. Θα βοηθήσει κάποια μεμονωμένα χρηματοοικονομικά ιδρύματα αλλά δεν εγγυάται ότι το σύστημα θα αρχίσει να προσφέρει περισσότερες πιστώσεις», επισημαίνουν αναλυτές.
Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η άνοδος 80% της μετοχής της Wachovia μετά την είδηση ότι η Wells Fargo συμφώνησε να αγοράσει τον πιστωτικό όμιλο αντί 15,1 δισ. δολαρίων. Παρά τα χθεσινά κέρδη όμως, ο δείκτης S&P 500 παρουσίασε τη χειρότερη εβδομάδα εδώ και μία εξαετία.
Στην Ευρώπη, οι μετοχές παρουσίασαν το μεγαλύτερο ράλι σε διάρκεια δύο εβδομάδων, με οδηγό τις χρηματοοικονομικές εταιρείες, καθώς φημολογείται στην αγορά ότι οι κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν τα επιτόκια και αναμενόταν ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ θα εγκρίνει τελικά το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών.

Πηγη: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: