31 Ιουλ 2009

«Κατέστρεψαν» ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου


Ιστορική ασυνειδησία και άγνοια είναι ο μόνος τρόπος για περιγραφεί η καταστροφή που προκάλεσαν αμερικανικά στρατεύματα στον αρχαίο χώρο των Κρεμαστών Κήπων Της Βαβυλώνας, ενός από τα επτά «θαύματα» του κόσμου, όταν κατά την παραμονή τους στην περιοχή προσπάθησαν να μορφοποιήσουν τον περιβάλλοντα χώρο για να στήσουν στρατιωτική βάση.
Ο χώρος, που είναι μοναδικής ιστορικής σημασίας για όλη την ανθρωπότητα, μετατράπηκε σε βάση «Camp Alpha» των ΗΠΑ λίγο μετά από την εισβολή στο Ιράκ το 2003.
Τα Αμερικανικά στρατεύματα και οι εργολάβοι που ανέλαβαν τα έργα μορφοποίησης προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν επίπεδες εκτάσεις, ώστε ο χώρος να είναι σύμφωνος με τα στάνταρ των αναγκών του Αμερικανικού Στρατού, σύμφωνα με έκθεση της UNESCO.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες ζημιές στην Πύλη του Ishtar, στην είσοδο της αρχαίας πόλης, η οποία είναι διακοσμημένη με ζώα που αποτελούν μέρος του συμβόλου του θεού της πόλης της Βαβυλώνας.

«Η καταστροφή στην Πύλη περιλαμβάνει σπάσιμο αρχαίων τούβλων σε εννιά από τα σώματα των ζώων» αναφέρει η έκθεση της UNESCO.

Η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Στρατού, Tamara Parker, είπε ότι δεν έχει γνώση της συγκεκριμένης έκθεσης, αλλά ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε η τοποθεσία των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας για να στηθεί η στρατιωτική βάση Camp Alpha ήταν… για να την προστατεύσουν!

2 σχόλια:

indianbet είπε...

ΖΩΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Ξωτικό-νεραιδόπαρμένος Φαντασιόπληκτος Με Οργιώδης Φαντασία Συγγραφέας είπε...

Μετά από 9 μήνες λειτουργίας οι "Ονειροπαρμένες Απάτητες Διαδρομές" πανε διακοπες..ενα μικρό διάλειμμα ενός μήνα να ξεκουραστούμε.. να ξεφαντώσουμε..να γεμίσουμε της μπαταρίες μας και να γυρίσουμε ανανεωμένοι..Ευχόμαστε από καρδιάς καλό καλοκαίρι, γεμάτο απόλαυση, γνωριμίες, έρωτα και νέα βιωματα ..όπου και να πάτε..ότι και να βρείτε στον δρόμο σας..Και οπως ειπε ο καλος μου φιλος Χρονος..."Αν στο μέρος που θα πάτε ακούσετε την φύση να σας ''μιλάει" τότε πήγατε στο σωστό μέρος" ....Καλό Καλοκαίρι....