10 Ιουλ 2009

Πλουσιότεροι και πιο γκρινιάρηδες οι χωρισμένοι άνδρες


Πλουσιότεροι από τις χωρισμένες γυναίκες είναι οι χωρισμένοι άνδρες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, τείνουν όμως να είναι περισσότερο γκρινιάρηδες για το μειωμένο τους εισόδημα μετά το διαζύγιο.
Η έρευνα που διεξήχθη από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Οικογενειακών Σπουδών πήρε ως δείγμα 14.000 διαζευγμένους άνδρες και γυναίκες και μελέτησε την οικονομική τους κατάσταση την περίοδο 2001 έως 2006. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως μέσα σε πέντε χρόνια το εισόδημα των χωρισμένων ανδρών αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 24% ενώ των διαζευγμένων γυναικών μόλις 1,8%

Παράλληλα, μόνο το 4% των χωρισμένων γυναικών παραπονέθηκε για την οικονομική του κατάσταση σε αντίθεση με τους χωρισμένους άνδρες των οποίο το ποσοστό αγγίζει το 10%!

«Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι άνδρες είχαν συνηθίσει να έχουν κάποιον να τους μαγειρεύει και να τους φροντίζει κάτι που δεν ισχύει ως επί το πλείστον όταν χωρίσουν. Στην πλειοψηφία τους δεν θέλουν να πληρώνουν διατροφή και το γεγονός ότι αναγκάζονται να το κάνουν δεν τους κάνει επίσης ιδιαίτερα ευτυχισμένους.

Αν προστεθεί επίσης το γεγονός ότι σε ποσοστό 88% των διαζυγίων η μητέρα είναι αυτή που αναλαμβάνει την κηδεμονία των παιδιών, είναι λογικό οι χωρισμένοι πατεράδες να νοιώθουν άσχημα και να παραπονιούνται», αναφέρει ο Μάθιου Γκρέι, επικεφαλής της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: