14 Ιουλ 2009

Χαμογελάτε είναι…υποχρεωτικό!


Η επιθυμία να έχουν ευδιάθετους υπαλλήλους, οδήγησε τους Γιαπωνέζους να τοποθετήσουν μετρητές που θα μετράνε, τι άλλο…το χαμόγελό τους. Με το χαμόγελο στα χείλη, λοιπόν, θα πρέπει να είναι οι υπάλληλοι, καθώς εάν τους προδώσει το μηχάνημα, θα τους γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις. Πάνω στον ευδιάθετο…κάτω στον κατσουφιασμένο υπάλληλο!!!
Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να τοποθετηθούν σε 15 σταθμούς στο Τόκιο μηχανογραφικοί σαρωτές, οι οποίοι θα καταγράφουν την καμπυλότητα του χαμόγελου, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι αυτό είναι αρκετά πλατύ.

Σε όσους παρατηρηθεί ότι βρίσκονται κάτω από τα επιτρεπτά όρια, θα γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις προκειμένου να δείχνουν λιγότερο σοβαροί και φυσικά περισσότερο χαρούμενοι.

Το συγκεκριμένο σύστημα πρόκειται να εισαχθεί και σε νοσοκομείο στην Οσάκα για να ελέγξει τη φιλική διάθεση του προσωπικού.

Το συγκεκριμένο λογισμικό έχει αναπτυχθεί από την Ιαπωνική εταιρεία Omron. Άλλωστε οι Ιάπωνες εκτιμούν σε μεγάλο βαθμό την καλή εξυπηρέτηση των πελατών.

Μελλοντικά, οι συγκεκριμένες συσκευές ίσως τοποθετηθούν και σε καταστήματα, όπου θα καταγράφουν τις αντιδράσεις των καταναλωτών για τα προς πώληση προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: