27 Ιουλ 2009

Οι γυναίκες ομορφαίνουν με την πάροδο του χρόνου


Οι γυναίκες γίνονται σταθερά όλο και πιο ωραίες, σύμφωνα με έρευνα Φιλανδών ερευνητών, με αποτέλεσμα διαχρονικά, η "ψαλίδα" ομορφιάς ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες συνεχώς μεγαλώνει, καθώς η μέση γυναίκα ομορφαίνει περισσότερο από τον μέσο άνδρα.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, οι όμορφες γυναίκες έχουν 16% περισσότερα παιδιά κατά μέσο όρο σε σχέση με τις πιο... «συνηθισμένες» γυναίκες, ενώ τα πιο πολλά παιδιά αυτών των ομορφότερων γυναικών είναι κορίτσια, τα οποία, όταν μεγαλώσουν, τείνουν να γίνονται επίσης ελκυστικές γυναίκες και έτσι να διαιωνίζουν το πρότυπο της ομορφιάς.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Μάρκους Γιοκέλα, του πανεπιστημίου του Ελσίνκι, συνδέονται με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας του Σατόσι Καναζάβα, εξελικτικού ψυχολόγου της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, ο οποίος βρήκε ότι οι όμορφοι γονείς είναι πιθανότερο να κάνουν κόρες παρά αγόρια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο ελκυστικοί γονείς είναι 26% λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν αγόρι. Όταν μάλιστα πρόκειται για το πρώτο παιδί, οι πιο όμορφοι γονείς είναι κατά 36% πιθανότερο να αποκτήσουν κορίτσι, ενώ οι λιγότερο όμορφοι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο 13% λιγότερα παιδιά σε σχέση με τους υπόλοιπους.

«Η φυσική ομορφιά είναι ένα άκρως κληρονομήσιμο χαρακτηριστικό, που αυξάνει δυσανάλογα την αναπαραγωγική επιτυχία των κοριτσιών σε σχέση με των αγοριών», δήλωσε ο Καναζάβα, ο οποίος προσέθεσε πως αν οι πιο ελκυστικοί γονείς έχουν πιο πολλές κόρες και αν η φυσική ομορφιά είναι κληρονομήσιμη, τότε λογικά προκύπτει ότι η μέση γυναίκα, με το πέρασμα πολλών γενιών, διαδοχικά γίνεται πιο ελκυστική σε σχέση με τον άνδρα.

Οι ψυχολόγοι και οι βιολόγοι από την άλλη μεριά, συμφωνούν ότι οι γυναίκες δίνουν μικρότερη σημασία στην ομορφιά ενός άνδρα και μεγαλύτερη στην ικανότητά του να φροντίσει εκείνες και τα παιδιά τους, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά, πράγμα που εξηγεί γιατί η κύρια πίεση που αισθάνονται οι άνδρες, είναι να είναι πετυχημένοι στην κοινωνία.


4 σχόλια:

ρίτσα είπε...

μπορώ να καταλάβω γιατί οι όμορφες γυναίκες στατιστικά να φαίνονται πως κάνουν πιο πολλά παιδιά, αλλά ένεκατάλαβα γιατί εν πιο πιθανό να κάμουν κόρεσ

TRELLOS είπε...

Χαχαχαχχα...έτσι λέει η επιστήμη...τωρά να το πιστέψουμε ή όχι??

Giota είπε...

ναι Φωτη,αλλα δεν μας λεει ποσο ομορφες θα ναι οι κορες :)

TRELLOS είπε...

Χαχαχαχαχαχα...ε...πόσο όμορφες να είναι???όσο και οι μαμάδες τους πιθανολογώ...αν και εξελίσετε το ανθρώπινο είδος και αφαιρεί ώσπου πάει τυχόν ελαττώματα στην εμφάνιση..