22 Ιουν 2009

Θέμα χρόνου ο διαστημικός τουρισμός


Στην εποχή του διαστημικού τουρισμού φαίνεται ότι μπαίνει ο κόσμος, με την έναρξη της κατασκευής του πρώτου διαστημικού σταθμού στο Νέο Μεξικό που απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το διάστημα.
Το έργο που κοστίζει στην Πολιτεία του Νέου Μεξικό περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια ξεκίνησε με κάθε επισημότητα. Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μπιλ Ρίντσαρτσον έδωσε σε μια λαμπρή τελετή το εναρκτήριο λάκτισμα για την τοποθέτηση του πρώτων υλικών του σταθμού.

«Μετά από πολύ δουλειά, κόπο και αμφισβητίσεις επιτέλους ήρθε η στιγμή το Νέο Μεξικό να γίνει πρωτοπόρος στο θέμα του διαστημικού τουρισμού» δήλωσε ο Ρίντσαρτσον.

Την λειτουργία του διαστημικού σταθμού έχει αναλάβει η βρετανική εταιρεία Virgin Galactic η οποία θα πηγαίνει συνολικά 6 τουρίστες την εβδομάδα στο διάστημα οι οποίοι θα έχουν προπονηθεί για τρεις ημέρες σε εξομοιωτές.

Σύμφωνα με την εταιρεία έχουν ήδη γίνει 300 κρατήσεις από ζάμπλουτους εν δυνάμει διαστημικούς τουρίστες, με το εισιτήριο να φτάνει τα 200.000 δολάρια τη διαδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: