16 Ιουν 2009

Οι Ισραηλινοί κατασκεύασαν τον σούπερ κατάσκοπο!


Ένα απίστευτο δημιούργημα παρουσίασαν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι θεωρούν ότι βρήκαν τον τρόπο για να παρακολουθούν τις κινήσεις του εχθρού, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, έστω και στο ελάχιστο. Ετσι, έφτιαξαν το φίδι-ρομπότ. Στην κυριολεξία.
Από μακριά μοιάζει με φίδι. Από κοντά όμως είναι ένας σούπερ εξελιγμένος κατάσκοπος, ο οποίος μιμείται απόλυτα τις κινήσεις του φιδιού και στέλνει λεπτομερή εικόνα με όλα τα δεδομένα για το τι ακριβώς συμβαίνει στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Το φίδι-ρομπότ διαθέτει κάμερα υψηλής ευκρίνειας και πομπό για να στέλνει στο κέντρο επιχειρήσεων τα όσα βλέπει και καταγράφει το ένα και μοναδικό του μάτι. Εχει μήκος δύο μέτρα και για δέρμα δεν έχει φολίδες, αλλά ύφασμα με χρώματα παραλλαγής. Mπορεί να τρυπώνει σε τούνελ να σκαρφαλώνει σε βράχια, να μπαίνει σε καταπακτές και να στέλνει σήμα από τα πιο απίθανα και δύσκολα σημεία.

Προς το παρόν, βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αλλά οι δημιουργοί του είναι τόσο ικανοποιημένοι που θεωρούν ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω βελτιώσεις και σκοπεύουν να το «ρίξουν» σύντομα στο πεδίο της μάχης, όπου και θα ξεκινήσει τις αποστολές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: