18 Ιουν 2009

Μεξικό: Καρχαρίες "γεμιστούς" με κοκαΐνη ανακάλυψε το λιμενικό


Έναν τόνο κοκαΐνης κρυμμένο στο εσωτερικό παγωμένων καρχαριών ανακάλυψε το λιμενικό του Μεξικό, σε πλοίο κοντέινερ την Τετάρτη (17/6). Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του πλοίου αρχικά υποστήριξαν ότι επρόκειτο για συντηρητικό αλλά τελικά η αλήθεια αποκαλύφθηκε.
Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η κοκαΐνη βρέθηκε σε πλακίδια, κρυμμένα μέσα σε 20 καρχαρίες στις αποθήκες του πλοίου. «Μιλάμε για ποσότητα παραπάνω από έναν τόνο» δήλωσε ο επικεφαλής του λιμενικού του Μεξικό Εντουάρντο Βίγια. Σύμφωνα με το BBC, το κρυμμένο φορτίο ανακαλύφθηκε με τη βοήθεια υπέρυθρων ακτινών και ειδικών εκπαιδευμένων σκυλιών.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής κοκαΐνη έχει βρεθεί επίσης σε σφραγισμένα κουτάκια μπύρας, θρησκευτικά αγαλματίδια αλλά και έπιπλα.

Πέραν από τους «γεμιστούς καρχαρίες» το λιμενικό του Μεξικό ανακοίνωσε και άλλη μία επιτυχία την Τετάρτη καθώς οι άνδρες του «ανακάλυψαν» το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής μεθαμφεταμίνης, που έχει βρεθεί ποτέ στη χώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, οι άνδρες του λιμενικού βρήκαν τεράστια δεξαμενή στην περιοχή της Σιναλόα, η οποία θεώρησαν ότι περιείχε νερό για το πότισμα φυτείας με κάνναβη. Όμως όπως αποκαλύφθηκε το νερό οδηγείτο σε τεράστιους χώρους, όπου υπήρχαν 12.905 γαλόνια εφεδρίνης. Με την εφεδρίνη θα παρασκευάζονταν 40,2 τόνοι ναρκωτικού δηλαδή 309 εκατομμύρια δόσεις.


Ήμαρτον τι σκέφτεται ο άνθρωπος πλέον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: