14 Ιουν 2009

Καρότα προκαλούν πανικό σε σουηδική πόλη


Πανικό προκάλεσε στην πόλη Ορέμπρο της Σουηδίας το project του καλλιτέχνη Conny Blom με τον τίτλο The Bunny Project: Bombs ή αλλιώς «Το project Λαγός: Βόμβες».

Το έργο του Blom περιλαμβάνει μάτσα από καρότα, τα οποία είναι δεμένα με ταινία και με καλώδια, ενώ πάνω στην κάθε «δεσμίδα» είναι επίσης τοποθετημένος μηχανισμός που θυμίζει ωρολογιακή βόμβα.

Αυτές οι «βόμβες» φτιαγμένες από καρότα τοποθετήθηκαν σε 15 σημεία του Ορέμπρο. Το project αυτό έγινε για λογαριασμό γκαλερί, ως μέρος ενός υπαίθριου φεστιβάλ τέχνης.

Τα πράγματα κύλησαν ομαλά για το έργο μόνο για μία ώρα καθώς μετά από αυτό το διάστημα η αστυνομία άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα φοβισμένων πολιτών οι οποίοι ενημέρωναν ότι υπάρχουν βόμβες σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Λάβαμε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που ισχυριζόταν ότι είδε δύο αληθινές βόμβες έξω από τη Βιβλιοθήκη» δήλωσε στο AFP μέλος της αστυνομικής υπηρεσίας του Ορέμπρο, προσθέτοντας ότι «θεωρεί ότι το έργο είναι ανάρμοστο». «Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς αν είναι αληθινές ή όχι» συμπλήρωσε ο αστυνομικός.

«Είναι καρικατούρες βόμβας και αποτελούνται μόνο από καρότα και ξυπνητήρια» δήλωσε με τη σειρά του ο καλλιτέχνης, ο οποίος ενδέχεται να αντιμετωπίσει νομικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: