27 Μαΐ 2011

Βαρκελώνη: Διώχνουν διαδηλωτές ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ

Τραυματίστηκαν 40 Ισπανοί διαδηλωτές στη Βαρκελώνη την Παρασκευή (27/5) κατά την επέμβαση της αστυνομίας για τη διάλυσή τους ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ.
α επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που οι υπηρεσίες του δήμου είχαν αρχίσει να καθαρίζουν την πλατεία της Καταλονίας για να είναι έτοιμη για τους εορτασμούς που θα γίνουν ενδεχομένως αύριο εκεί με την ευκαιρία του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κρανοφόροι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον μερικών δεκάδων διαδηλωτών οι οποίοι είχαν αποκλείσει μια από τις εισόδους της πλατείας εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων καθαρισμού. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

"Σαράντα τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός. Πέντε νοσηλεύθηκαν κυρίως για πολλαπλούς μώλωπες", δήλωσε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για τον "οριστικό" απολογισμό.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαρισμού προχώρησαν στη συνέχεια στη διάλυση του καταυλισμού υπό την επίβλεψη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας που είχαν πάρει θέσεις γύρω από την πλατεία.

Ο καθαρισμός της πλατείας της Καταλονίας, στο κέντρο της Βαρκελόνης, που είχε καταληφθεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες από το κίνημα των νεαρών "αγανακτισμένων", αποφαίσθηκε ενόψει των εκδηλώσεων, αύριο, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

"Μόλις τελειώσει ο καθαρισμός, θα μπορέσουν να επιστρέψουν, αλλά χωρίς τις σκηνές, τα μαχαίρια και τα εν δυνάμει επικίνδυνα αντικείμενα", είχε δηλώσει προηγουμένως εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η εκπρόσωπος διευκρίνισε πως η επιχείρηση αυτή αποφασίσθηκε για λόγους ασφαλείας ενόψει των εορτασμών αύριο βράδυ, σε περίπτωση νίκης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στοΛονδίνο ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

πηγή:cosmo.gr

Σχόλιο: Φασισμός!!

1 σχόλιο:

Παραμυθία και Ασυμβίβαστη είπε...

ti ginete g xari ts mappas!ekaman axristo to kosmo epd itan na piasin ena kolokipello!omws p tin alli en 8a edimiurguntan provlimata tin wra twn panigirismwn??:-s