20 Μαΐ 2011

Ψάρι με χείλια και δόντια ανθρώπου!


Άφωνος έμεινε ένας 45χρονος ψαράς στη Χαλκιδική όταν στα δίχτυα του έπιασε ένα ψάρι με ανθρώπινα χείλια και δόντια!
Ο 45χρονος, Θόδωρος Ντέμπλας, χρόνια ψαράς, έριξε συρτή στην περιοχή Άγιος Νικόλαος και σε βάθος μόλις τεσσάρων μέτρων έπιασε ένα διαφορετικό -μέχρι τώρα- ψάρι. Ήταν στρόγγυλο, με σκληρό δέρμα, βάρους σχεδόν 700 γραμμαρίων και μήκους περίπου 40 εκατοστών, που όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν έχει ξαναδεί όμοιο του.

«Μου έκανε εντύπωση ότι είχε χείλια και δόντια όμοια με ανθρώπου. Κατάφερε να ζήσει για περισσότερες από πέντε ώρες έξω από το νερό, ενώ άλλα ψάρια δεν αντέχουν τόσο χρονικό διάστημα. Έχει διαφορετικό δέρμα και δεν είχε βράγχια, παρά μόνο μια σχισμή», δήλωσε ο κ. Ντέμπλας.

Σύμφωνα με το halkidikinews εκτιμάται πως πρόκειται για ψάρι που μετανάστευσε από νοτιότερες περιοχές. Το περίεργο αυτό ψάρι βρίσκεται σήμερα στον καταψύκτη του 45χρονου ψαρά από τη Συκιά τηςΧαλκιδικής και πρόκειται να σταλεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί εάν είναι δηλητηριώδες και ποια ακριβώς είναι η προέλευση του.

«Μαζεύτηκαν και αρκετοί ακόμη ψαράδες από το χωριό και κανένας δεν είχε δει παρόμοιο ψάρι. Δεν υπάρχουν τέτοια ψάρια στα δικά μας τα νερά. Εγώ είμαι χρόνια επαγγελματίας ψαράς, με γονείς ψαράδες και δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο», πρόσθεσε ο 45χρονος.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: