14 Μαΐ 2011

Έπεσαν τα blogs της Google!!


Εκτός λειτουργίας βρίσκεται ένας μεγάλος –αν και απροσδιόριστος– αριθμός ιστολογίων της πλατφόρμας Blogger της Google, η οποία φιλοξενεί τα περισσότερα blogs στον κόσμο.
Bloggers από όλο τον κόσμο –και την Ελλάδα– αδυνατούν να κάνουν αναρτήσεις στα ιστολόγιά τους (με κατάληξη blogspot.com) ή και να διαβάσουν ιστολόγια τρίτων.

Η υπηρεσία έχει αναρτήσει μήνυμα ότι "το Blogger δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν. Λυπούμαστε για τη διακοπή της υπηρεσίας".

Το πρόβλημα φαίνεται πως ξεκίνησε στις 11 Μαΐου, μετά τις εργασίες συντήρησης στην πλατφόρμα, η οποία αναγκάστηκε στη συνέχεια να αφαιρέσει προσωρινά τα μηνύματα που είχαν αναρτηθεί στο μεταξύ.

Σε νεώτερο μήνυμα αναφέρεται ότι γίνεται σταδιακά η επαναφορά αυτών των μηνυμάτων και γίνεται λόγος για αποκατάσταση του Blogger σε φυσιολογική λειτουργία σύντομα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πότε αυτό θα συμβεί.

Αρκετοί χρήστες, με μηνύματά τους σε άλλα κοινωνικά δίκτυα (Twitter, Facebook), έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για το πρόβλημα και την αναστάτωση που έχει προκληθεί.

Προς το παρόν, η Google δεν έχει εξηγήσει τη φύση του προβλήματος, ούτε αν επηρεάζει το σύνολο ή μόνο ένα μέρος των ιστολογίων της πλατφόρμας Blogger.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: