9 Απρ 2010

Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο με ηλεκτρική ενέργεια


Επιχειρηματική συμφωνία της Renault και της Enel αναμένεται να φέρει το αυτοκίνητο της Ευρώπης που θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, όπως διαρρέουν από την Πέμπτη (08/04) πηγές του γαλλικού υπουργείου Οικονομίας και επιβεβαιώνουν οι ιταλικές αρχές.

Η συμφωνία θα εφαρμοστεί από το 2012 όπου η Renault θα είναι σε θέση να παράγει τέσσερις τύπους ηλεκτρικού αυτοκινήτου-- ένα άκρως "χρηστικό" για την πόλη, μία "μπερλίνα" (μεγάλος χώρος γι αποσκευές, αλλά και μεγάλος χώρος για τη μηχανή), ένα μεγάλο κυκλοφορίας μέσα στην πόλη και, τέλος, ένα "διθέσιο σπορ".

Έμπνευση για τα διθέσια θα είναι τα υπάρχοντα μοντέλα Twing και Smart, θα χρειαστεί δε σε αυτήν την κατεύθυνση και η τεχνογνωσία των οίκων "Daimler" και Nissan.

Στο πεδίο παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας πρόκειται να συνεργαστούν στα σχετικά προγράμματα κατασκευής ιδιωτικής χρήσης οχημάτων η EDF (Γαλλία), η γερμανική RWE, οι ελβετικές EOS, EWZ, η ιρλανδική ESB, οι αμερικανικές Portland General Electric, San Diego Gas κι η Electric, Tenessee Valley Authority, η ιταλική A2A και, τέλος, η ισπανική Acciona।

http://www.cosmo.gr/AutoMoto/Europe/269033.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: