25 Απρ 2010

Νέο όπλο κατά του καρκίνου του δέρματος

Ένα εμβόλιο που δοκιμάζεται στη Βρετανία , μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του δέρματος, να ανακάμψουν πλήρως από το μελάνωμα, ακόμη και σε προχωρημένα στάδια της νόσου.
Το εμβόλιο αναμένεται να δοθεί στην αγορά ακόμα και στους επόμενους 5 μήνες και σύμφωνα με τους γιατρούς , προσβάλλει καρκινικά κύτταρα αφήνοντας τα υγιή κύτταρα άθικτα και εισάγει συστατικά που ενισχύουν την αντίδραση του σώματος, σε καρκίνο του δέρματος.

Ο Δρ Χάουαρντ Κάουφμαν (φωτό) , του Πανεπιστημίου Rush του Ιατρικού Κέντρου του Σικάγου δήλωσε: «Η μελέτη μας δείχνει ότι μπορούν να έχουν μια θεραπεία για ορισμένους ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα και ένα φάρμακο το οποίο έχει πραγματικά οφέλη για τους άλλους. Αυτό το εμβόλιο θα σώσει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο."

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, τα ποσοστά του μελανώματος στη Βρετανία έχουν αυξηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή καρκίνου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 2.000 άνθρωποι πεθαίνουν από τη νόσο κάθε χρόνο.

Σε μελέτη του Κάουφμαν που συμμετείχαν 50 ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ιατρικά δεδομένα είχαν εννέα μήνες ζωής, όμως διαπιστώθηκε ότι το 16% των ασθενών που υποβλήθηκαν στο εμβόλιο, τα μελανώματα τους, εξαφανίστηκαν πλήρως. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι ασθενείς παραμένουν υγιείς για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Το 28% των ασθενών που συμμετείχαν στη μελέτη, είδε το μέγεθος των όγκων τους να μειώνεται περισσότερο από το μισό.

Σύμφωνα με τον Κάουφμαν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του εμβολίου θα είναι ταχύτατες και θα δοθεί στην αγορά εντός πέντε ετών.

Το μελάνωμα είναι σήμερα ο πιο κοινός τύπος καρκίνου στη Μ. Βρετάνια και προσβάλει κυρίως ομάδες ηλικίας 15 έως 34 ετών.

http://www.cosmo.gr/Health/England/271052.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: