31 Ιαν 2009

Δύο εκατομμύρια Έλληνες στο όριο της φτώχειας


Δυο εκατομμύρια Έλληνες ζουν στο όριο της φτώχειας, σύμφωνα με έκθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση, όσον αφορά το ποσοστό φτώχειας σε όλη την Ευρώπη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
πενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τη Eurostat, για τα εισοδήματα του 2005, το όριο φτώχειας στην Ελλάδα ενός ατόμου ανέρχεται στο ποσό των 5.910 ευρώ ετησίως, ενώ για ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων ανέρχεται σε 12.411 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με την Eurostat, στην Ελλάδα, το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας μειώνεται με τις κοινωνικές παροχές στο 20%, ενώ χωρίς αυτές τις παροχές είναι 23%.

Το 33% των φτωχών στην Ελλάδα είναι άνω των 65 ετών, καθώς οι συνταξιούχοι είναι μία από εκείνες τις κοινωνικές ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες, απολυμένοι, μετανάστες, νέοι κτλ.) που υποφέρουν περισσότερο από τα πενιχρά εισοδήματα και την ακρίβεια.

Πηγή:cosmo.gr

Εύγε ελληνικό κράτος....!!!!

3 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

AYTO TO ΕΥΓΕ ΦΙΛΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΤΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ.

Giota είπε...

ειναι κριμα τοσα ατομα να υποφερουν... που ειναι το κρατος της μεριμνας???

TRELLOS είπε...

Ε..καλά.Ζητάς πολλά Γιώτα μου...Εδώ η μισή Ελλάδα δουλεύει με δανεικά και σε άλλεσ δουλειές από αυτά που έχουν σπουδάσει για αν μπορέσουν να ζήσουν...Το πρόβλημα είναι πολύ βαθή και σηκώνει συζήτηση....