8 Ιαν 2009

Tο Αλτσχάϊμερ πλήττει σε μεγάλο βαθμό ανθρώπους κάτω των 60 χρόνων


Έρευνα αποκαλύπτει ότι το Αλτσχάϊμερ, η αποκαλούμενη "νόσος των ηλικιωμένων", πλήττει σε μεγάλο βαθμό ανθρώπους κάτω των 60 χρόνων, σύμφωνα με καναδική έρευνα.
Έρευνα της Εταιρίας Αλτσχάϊμερ του Καναδά αποκαλύπτει ότι από τους 500.000 πάσχοντες από τη νόσο ή από άλλες μορφές άνοιας, είναι κάτω των 65 χρόνων, ενώ 59.000 είναι νεότεροι των 60, "απειλώντας" το μύθο, που θέλει τη νόσο να προσβάλει τους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με πρόβλεψη των ερευνητών, μέσα στην επόμενη πενταετία, 250.000 Καναδοί ενδέχεται να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ και άλλης μορφής αμνησία, ενώ στα επόμενα 25 χρόνια, ο αριθμός του συνόλου των ασθενών αναμένεται να ανέλθει σε 1-1,3 εκατομμύρια.

Όπως έγινε δε, γνωστό, πολλά από τα άτομα που προσβάλλονται από την ασθένεια, απασχολούνται σε ηγετικές θέσεις, στον επιχειρηματικό και βιομηχανικό τομέα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της Μηνιαίας Επιθεώρησης για την Ευαισθητοποίηση στο Αλτσχάιμερ, που κυκλοφόρησε μόλις σήμερα στον Καναδά και σύμφωνα μ΄ αυτή, ένας στους ένδεκα πάσχοντες, άνω των 65, είναι Καναδοί. Παράλληλα, 72 % των πασχόντων είναι γυναίκες.

Η Εταιρεία Αλτσχάιμερ του Καναδά καλεί το δημόσιο σύστημα υγείας να επενδύσει στην έρευνα για την ασθένεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ραγδαία ανάπτυξή της στον πληθυσμό της χώρας.


Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: