26 Ιαν 2009

"Κόκκινη κάρτα" βγάζουν οι γυναίκες στους βιαστικούς άνδρες


Όσοι άνδρες προτιμάτε το «γρήγορο» φλερτ, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να πείτε στη συνοδό σας εάν θέλει να την κεράσετε ένα ποτό στο σπίτι σας μάλλον θα το ξανασκεφτείτε καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες που δε βιάζονται να κάνουν σεξ…

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Theoretical Biology και διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL), του πανεπιστημίου του Γουόργουικ και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).

Η μελέτη παρατήρησε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο άνδρας και η γυναίκα στο παιχνίδι του φλερτ και ποιες στρατηγικές χρησιμοποιούν είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Το παιχνίδι σταματά όταν η γυναίκα θεωρήσει τον άντρα σύντροφό της ή όταν ο ένας από τους δυο αποσυρθεί.

Η παρατήρηση στηρίχθηκε στην βασική παραδοχή πως η γυναίκα ψάχνει τον άνδρα ο οποίος θα είναι ικανός πατέρας για τα παιδιά που θα αποκτήσει μαζί του. Για αυτό και βασικός στόχος της είναι να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον άντρα που κάθεται απέναντί της και την φλερτάρει.

Στα μάτια της καλός άντρας είναι αυτός που δεν θα βιαστεί να κάνει σεξ μαζί της αντιθέτως πριν ολοκληρωθεί η σχέση τους θα υπάρξουν πολλά ραντεβού ώστε να τον γνωρίσει καλύτερα.

Ο καθηγητής Σέιμουρ τόνισε πως "το φλερτ σε ένα σημαντικό αριθμό ζώων κρατά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Στους ανθρώπους μπορεί να περιλαμβάνει μια σειρά από δείπνα, θεατρικές παραστάσεις, ταξίδια και άλλες εξόδους, που μπορούν να συνεχίζονται για μήνες ή και για χρόνια. Ο άνδρας συνήθως πρέπει να σηκώσει το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος αυτού του παιγνιδιού, όμως τελικά και για τα δύο φύλα υπάρχει ένα σημαντικό κόστος, με την έννοια του χρόνου που θα μπορούσε να έχει δαπανηθεί σε άλλες πιο παραγωγικές δραστηριότητες"

"Η επιμήκυνση του φλερτ είναι ένας τρόπος για το θηλυκό να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για το αρσενικό και να μειώσει τις πιθανότητες μιας λανθασμένης επιλογής. Από την άλλη, ο άνδρας, προθυμοποιούμενος για ένα τόσο μακρόχρονο φλερτ, μεταφέρει το μήνυμα ότι είναι πιθανώς ο κατάλληλος. Άρα, το μακρύ φλερτ δεν είναι παρά το τίμημα για να αυξηθεί η πιθανότητα ενός αρμονικού ταιριάσματος. Ί σως αυτό εξηγεί την κοινή πεποίθηση και συμβουλή στις γυναίκες να μην κοιμούνται με έναν άνδρα από το πρώτο ραντεβού" κατέληξε.

Πηγή:cosmo.gr


5 σχόλια:

Ξωτικό-νεραιδόπαρμένος Φαντασιόπληκτος Με Οργιώδης Φαντασία Συγγραφέας είπε...

Δυστυχώς στην νεοελληνική κοινωνία όμως, θεωρείτε παράλογο αυτό το παιχνίδιοο...sess

Giota είπε...

καλα κανουν... οποιος βιαζεται εξαλλου σκονταφτει χιχι!!!!
μ αρεσε αυτο θεμα κι το βαλα κι εγω στο blok μου:)

TRELLOS είπε...

Εγω η αλήθεια δεν διαφωνώ με την τακτική των αντρών αλλά πολλές φορές γινόμαστε πολύ πιεστικοί....όσο για τις παροιμίες κατά τη γνώμη μου έγιναν για να εξιστορίσουν κάποια φαινόμενα συχνά....αλλά δεν αποτελούν κανένα κριτήριο για τις πράξεις μας...

Giota είπε...

φυσικα ειναι δικαιωμα του καθενος πως θα λειτουργησει αλλα το σωστο ειναι να γινονται υποχωρησεις κι απο τις δυο πλευρες...

TRELLOS είπε...

Simfwnw giota mou se afto....