25 Απρ 2009

Στη Χαβάη η αράχνη που χαμογελά


Δε χαμογελάνε μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα έντομα… Ο λόγος για την «χαμογελαστή αράχνη», η οποία ανακαλύφθηκε από επιστήμονες στην Χαβάη.

Το έντομο, εμφανίζει περίεργα σημάδια τα οποία μοιάζουν σαν ένα χαμόγελο ώστε να ξεγελάσει τους υποψήφιους θύτες του. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι ακίνδυνοι για τον άνθρωπο ενώ υποστηρίζουν πως είναι είδος υπό εξαφάνιση στην περιοχή του Ειρηνικού ωκεανού.

Ο Geoff Oxford, ειδικευμένος στην έρευνα αραχνών μίλησε στη Daily Telegraph: «Πρέπει να ομολογήσω πως όταν γύρισα το φύλλο είδα ένα χαμογελαστό πρόσωπο! Υπάρχουν πολλές θεωρίες για τους λόγους που το συγκεκριμένο είδος αράχνης χαμογελά, μία από αυτές μπορεί να μπερδέψει τους επιστήμονες.

Όταν ένα πουλί δει τη λεία του θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα τη φάει ή όχι. Τότε η αράχνη αναπτύσσει μηχανισμούς ώστε να προστατέψει τον εαυτό της. Προσωπικά πιστεύω πως αυτή η λειτουργία δεν είναι ικανή να αποτρέψει ένα αρπακτικό από την επίθεσή του, όμως είναι κάτι όμορφο. Κάποια άλλα είδη αραχνών αλλάζουν χρώμα –πορτοκαλί, μπλε- ώστε να προφυλαχτούν.

Η γελαστή αράχνη βρίσκεται μόνο στα τροπικά δάση της Χαβάη και είναι υπό απειλή εξαφάνισης. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο ποσοστό της χλωρίδας και της πανίδας στις πεδινές περιοχές της Χαβάη δεν είναι γηγενή για αυτό και κάποιος πρέπει να κινηθεί προς τα τροπικά δάση ώστε να βρει αυτόχθονα είδη » .

Πηγή:cosmo.gr

2 σχόλια:

ρίτσα είπε...

ωραίο.

TRELLOS είπε...

Ναι αλλά για υα υποψήφια θύματα της"κυρίας" μάλλον είναι μοιραίο!!!:P:P