2 Απρ 2009

Ατμοκίνητο αυτοκίνητο "καθ’ οδόν" για παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα τελικά τεστ για το βρετανικό ατμοκίνητο αυτοκίνητο στο Hampshire. Η ομάδα που το δημιούργησε φιλοδοξεί να μπορέσει να σημειώσει ταχύτητα 274 χιλιομέτρων την ώρα, ώστε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας αυτού του είδους . Στο τεστ ωστόσο η τελική του ταχύτητα ήταν 97 χμ./ώρα.
Η απόπειρα για παγκόσμιο ρεκόρ αναμένεται να γίνει σε αεροπορική βάση της ερήμου Μοχάβε στην Καλιφόρνια, τον Ιούνιο. Οι δημιουργοί του ατμοκίνητου οχήματος, επιδιώκουν να ξεπεράσουν το ρεκόρ του αμερικανού οδηγού αγώνων Fred Marriot. Ο Μάριοτ είχε καταφέρει να τρέξει με ταχύτητα 206 χμ./ ώρα εν έτει 1906 στη Daytona Beach της Φλόριντα. Από τότε κανείς δεν έχει καταφέρει να το ξεπεράσει.

Η ομάδα του «British Steam Car Challenge» ωστόσο έχει βάσιμες ελπίδες να καταρρίψει το ρεκόρ καθώς στα στελέχη της περιλαμβάνει τον οδηγό Don Wales, με οικογενειακή παράδοση στο σπάσιμο ρεκόρ ταχύτητας. Ο Wales είχε επίσης καταρρίψει ο ίδιος παγκόσμιο ρεκόρ με το οικολογικά φιλικό, ηλεκτροκίνητο Bluebird πριν από οκτώ χρόνια.

Επισημαίνεται ότι στις 23 Μαΐου, η ομάδα αναγκάστηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων που ανέκυψαν να σταματήσει τις δοκιμές, οπότε το επιτυχημένο τεστ της Τετάρτης (1/4) ήταν μία ανακούφιση για όλους. «Ήταν φανταστικά και μας ξεπλήρωσε για όλες τις δυσκολίες των τελευταίων μηνών. Διασκέδασα κάθε λεπτό της κούρσας. Πρόκειται για ένα δυνατό όχημα, πράγμα που το αισθάνεσαι οδηγώντας», δήλωσε ο κ. Wales.

Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: