23 Απρ 2009

Ηλιακό θερμοσίφωνα κατασκεύασε αγρότης από τη Κίνα


Ένας φτωχός αγρότης, από την Κίνα, κατασκεύασε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα αποκλειστικά με μπουκάλια μπίρας και λάστιχο μάνικας! «Ο λόγος που το εφηύρα ήταν για την μητέρα μου επειδή ήθελα να κάνει μπάνιο με ζεστό νερό,» είπε ο κύριος Ma Yanjun.

Ο κύριος Ma Yanjun, από το χωριό Qiqiao, τοποθέτησε τα μπουκάλια μπίρας διαδοχικά πάνω σε ένα ξύλινο ταμπλό στην οροφή του σπιτιού. Τα μπουκάλια συνδέονται μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορεί να περνά το νερό.

Ο ήλιος θερμαίνει το νερό καθώς αυτό περνά σιγά σιγά μέσα από τα μπουκάλια και πριν αυτό φθάσει στην βρύση του μπάνιου.

«Ένας πραγματικός ηλιακός θερμοσίφωνας θα ήταν πολύ ακριβός για μένα, έτσι κατέληξα σε αυτή τη φαεινή ιδέα. Ελπίζω αυτή η ιδέα να προωθηθεί σε διεθνές επίπεδο έτσι ώστε να μπορέσει και ο κόσμος των αναπτυσσόμενων χωρών να απολαύσει ένα καυτό μπάνιο.»

Ο κατασκευαστής υποστηρίζει πως ο «ηλιακός θερμοσίφωνας» παράγει τόσο ζεστό νερό ώστε και τα τρία μέλη της οικογένειας να μπορούν να απολαύσουν ένα ζεστό μπάνιο.

Ο κύριος Ma έχει βοηθήσει περισσότερες από 20 οικογένειες στο χωριό να φτιάξουν και να εγκαταστήσουν το δικό τους χειροποίητο ηλιακό θερμοσίφωνα.

7 σχόλια:

TRELLOS είπε...

Ωραίος ο εφευρέτης-αγρότης!!

Athos Georgiou είπε...

ise megalos re kineze

|ρίτσα| είπε...

μάνα μου ρε, μπράβο του αθρώπου, είδες άμαν έσιεις όρεξη!

TRELLOS είπε...

Πράγματι....εν τουλάχιστον εντυπωσιακός..

TRELLOS είπε...

Ρίτσα καλωσόρισες στο μπλόγκ μου...

giota είπε...

μπραβο του!!! πολυ καλο...

stalamatia είπε...

Eνας απλος αγρότης μπράβο του .Σκέψου τι μπορούν να φτιάξουν άλλοι που κατέχουν και πέντε πράγματα χωρίς να ξοσευτούν ιδιαίτερα.
Χριστός Ανέστη κιόλας.