19 Απρ 2009

Βασιλικός πολτός: το μυστικό της αιώνιας νεότητας


Ο βασιλικός πολτός, χάρις στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, τονώνει και αναζωογονεί τον οργανισμό και μας βοηθάει να φαινόμαστε νεότεροι. Ακόμη είναι πολύτιμος σύμμαχος στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, του στρες και της κατάθλιψης.

Η τροφή της βασίλισσας

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η βασίλισσα μέλισσα, που είναι πιο γόνιμη και μακροβιότερη από τις υπόλοιπες μέλισσες, οφείλει την υπεροχή της στην τροφή της, για να καταλάβει τη θρεπτική αξία του βασιλικού πολτού. Η αποκλειστική τροφή της βασίλισσας είναι ο βασιλικός πολτός. Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη τροφή της φύσης. Αποτελείται από πρωτεΐνες, σάκχαρα και λιπαρές ουσίες. Αυτό που τον κάνει, όμως, πολύτιμο είναι η αφθονία του σε βιταμίνες.

Ελιξήριο νεότητας

Τον έχουν αποκαλέσει ελιξήριο ζωής και νεότητας και όχι τυχαία. Έχει την εκπληκτική ικανότητα να τονώνει και να ενδυναμώνει το δέρμα (λόγω του κολλαγόνου που περιέχει) και να μειώνει τις ρυτίδες. Την ίδια στιγμή αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, την γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Φυσικό φάρμακο

Και αν τα παραπάνω δε σας αρκούν, ο βασιλικός πολτός είναι φυσικό φάρμακο κατά της αϋπνίας, του στρες και της κατάθλιψης. Και αυτό γιατί επιδρά θετικά στις ορμόνες. Επειδή είναι πλούσιος σε βιταμίνες, βοηθάει το αίμα να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο και όταν οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος, μειώνονται οι πιθανότητες κατάθλιψης. Έχει ακόμη ευεργετική δράση κατά των φλεγμονών και των καταγμάτων ενώ έχει συσχετιστεί με μείωση του κινδύνου στεφανιαίας νόσου.

Πώς καταναλώνεται

Βάζουμε ένα κουταλάκι βασιλικό πολτό κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί. Κατά προτίμηση το πρωί και καλό είναι να είμαστε νηστικοί. Όσο για το ποια είναι η συνιστώμενη δοσολογία; Οι ειδικοί συνιστούν οι ενήλικες να τρώνε ένα γραμμάριο βασιλικό πολτό την ημέρα, για διάστημα τριών μηνών, δύο φορές το χρόνο. Τα παιδιά από εφτά ετών και πάνω μπορούν να καταναλώνουν ένα γραμμάριο βασιλικό πολτό για ένα μήνα, να σταματούν για ένα μήνα και μετά να ξεκινούν πάλι.

Ο βασιλικός πολτός έχει μοναδική θρεπτική και θεραπευτική αξία. Όμως, μην περιμένετε να κάνει «θαύματα». Μπορεί να σας βοηθήσει να τονωθείτε σωματικά και πνευματικά αλλά δεν έχει μαγικές ιδιότητες.

Πηγή: www.cosmo.gr

2 σχόλια:

giota είπε...

Να ρωτησω? τι σημασια εχεις πως καταναλωνεται???
παντως ειμαι πολυ ωραια αναρτηση.. μπραβο!!!

TRELLOS είπε...

Ε...ελα μου ντε..αυτοί είναι ειδικοί αυτοί κάνουν τις μελέτες ε..κάνουν και τις ανάλογες εκτιμήσεις υποτίθεται...:P
Σ'ευχαριστώ Γιώτα μου...