14 Μαΐ 2009

Πολωνία: Ανάρπαστο βιβλίο οδηγιών για το σεξ, γραμμένο από ιερέα


Ανάρπαστο έγινε στην Πολωνία βιβλίο καθολικού ιερέα με συμβουλές σε παντρεμένα ζευγάρια για το πώς να εμπλουτίσουν την σεξουαλική τους ζωή. Ο πολωνός ιερέας συμβουλεύει τα ζευγάρια να μην βλέπουν το σεξ στο γάμο, βαρετό σαν έναν «παραδοσιακό εκκλησιαστικό ύμνο», αλλά να κάνουν την ερωτική πράξη ενδιαφέρουσα και συναρπαστική, χρησιμοποιώντας κάθε στάση και ικανοποιώντας τους συντρόφους τους «ακόμη και με τα πιο περιζήτητα χάδια».
ο βιβλίο «Το Σεξ όπως δεν το ξέρετε: Για παντρεμένα ζευγάρια που αγαπούν το Θεό» του πατέρα Ksawery Knotz, το οποίο έχει την υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας, έχει ήδη εξαφανιστεί από τα ράφια των βιβλιοπωλείων της Πολωνίας. Τα πρώτα 5.000 αντίτυπα έχουν εξαντληθεί και ο εκδοτικός οίκος ετοιμάζει νέα έκδοση.

«Ορισμένοι άνθρωποι, όταν ακούν για την ιερότητα του σεξ μέσα στο γάμο, αμέσως φαντάζονται ότι το σεξ πρέπει να είναι “φτωχό” σε χαρά, σε παιχνίδια, σε φαντασία και σε ελκυστικές στάσεις. Θεωρούν ότι πρέπει να είναι βαρετό» αναφέρει ο Κνοτς στο βιβλίο του.

«Κάθε πράξη – είτε πρόκειται για χάδι, είτε για σεξουαλική στάση – που έχει ως στόχο τον ερεθισμό του παρτενέρ, επιτρέπεται και ευχαριστεί το Θεό. Κατά τη συνουσία, τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να δείξουν την αγάπη τους με κάθε τρόπο, μπορούν να προσφέρουν ο ένας στον άλλο τα πιο ελκυστικά χάδια», σημειώνει.

Ο πατέρας Κνοτς θεωρεί ότι το σεξ είναι ένας σημαντικός τρόπος, τα παντρεμένα ζευγάρια να εκφράσουν την αγάπη μεταξύ τους και να πλησιάσουν περισσότερο το Θεό. Όπως γράφει, «τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να γιορτάσουν το μυστήριο του γάμου, ακόμη και μέσω του σεξ».

«Το να αποκαλούμε το σεξ εορτασμό του μυστηρίου του γάμου, αυξάνει την αξία του με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αυτό σοκάρει εκείνους που έχουν μάθει να βλέπουν το σεξ με έναν άσχημο τρόπο. Είναι δύσκολο για εκείνους να κατανοήσουν ότι ο Θεός θέλει να έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και ότι μέσω του σεξ τους έχει χαρίσει ένα δώρο» εξηγεί ο πατέρας.

Οι απόψεις του πατρός Κνοτς, όσο προωθημένες και αν μας φαίνονται, παραμένουν ωστόσο εντός των πλαισίων της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς αποθαρρύνει τα ζευγάρια να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά μέσα. Υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα τα οδηγούσε εκτός της κουλτούρας της Καθολικής Εκκλησίας.


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ωραίος...Άλλα λόγια θα ήταν περιττά