30 Μαΐ 2009

Βουλευτής πρότεινε να σφραγίζονται στα οπίσθια οι φορείς του AIDS


Συγγνώμη ζήτησε ο Timothy Myeni, βουλευτής της Σουαζιλάνδης, ο οποίος πρότεινε να σφραγίζονται στα οπίσθια οι φορείς του AIDS ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του ιού HIV.
Δριμύτατη κριτική δέχτηκε ο πολιτικός μετά την πρότασή του γεγονός που τον ανάγκασε να πάρει πίσω τα λόγια του.

Λυπάμαι. Δεν ξέρω τι να κάνω ώστε να σας αποδείξω πως μετάνιωσα για την πρότασή μου”, δήλωσε μετανιωμένος ο Timothy Myeni.

Η Σουαζιλάνδη είναι χώρα στην οποία η μετάδοση του AIDS καλπάζει και είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως με τον μεγαλύτερο αριθμό φορέων του HIV. Μάλιστα, το 42% των εγκύων πάσχει από AIDS ενώ τα ποσοστά αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα αφού μέσα σε μια χρονιά, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 3%. Εξαιτίας του AIDS ο μέσος όρος ζωής στη Σουαζιλάνδη είναι μόλις τα 37 χρόνια.

Αυτοί που ασχολούνται έντονα με το θέμα του AIDS, κατακρίνουν τον King Mswati III, μονάρχη της χώρας, καθώς κάνει ελάχιστα πράγματα ώστε να ενημερώσει τον κόσμο της Σουαζιλάνδης για τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουν ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του ιού. Τονίζουν, επίσης, πως δεν δίνει καλό παράδειγμα μονογαμίας αφού έχει παντρευτεί 13 γυναίκες.

5 σχόλια:

επί λέξει είπε...

Δεν είναι λίγο ύποπτα αυτά,φίλε μου; Και μάλιστα σε χώρες σαν κι αυτήν; Ούτε πείθομαι από δικαιολογίες "τριτοκοσμικές". Η άγνοια, αν θέλουν τα προηγμένα κράτη, καταπολεμάται και στις φτωχές και παιδευτικά ελλιπείς χώρες.
Όσο για το συγκεκριμένο πολιτικό δεν υπάρχουν λόγια.

Καλή σου μέρα!

TRELLOS είπε...

Εγώ νομίζω πως τόσο του κόβει...Γιατί θεωρείς πως είναι ύποπτο???

sindrimin είπε...

Ύποπτη φαντάζομαι, ο "αα" χαρακτηρίζει την κατασταση της τρομακτικής εξάπλωσης του ΑIDS σε αυτές τις χώρες.
Και μάλλον έχει δίκαιο. Φαίνεται πως αυτός ο ιός τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για καποιες γεωγραφικές περιοχές.

Όσο αφορά τώρα τον βουλευτή, η υπόθεση του εν μια τυπική υπόθεση βλακείας. Εν βλέπω κάτι άλλο.

TRELLOS είπε...

Ε...δεν το διευκρίνησε και δεν κατάλαβα.Αν είναι έτσι που το εννοεί φυσικά και είναι ύποπτο.Ο έλεγχος είναι ευκολότερος με αυτό τον τρόπο...

επί λέξει είπε...

Καλά το "υποπτευθήκατε", γιατί δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μοιραίο ότι η επιδείνωση τέτοιων ασθενειών είναι μεγαλύτερη σε περιοχές, στις οποίες παίζονται οικονομικά συμφέροντα από φαρμακοβιομηχανίες και κράτη "ανθρωπιστικά"... Για να μην ξεχνάμε και τη διάθεση των ισχυροτέρων "να αδειάσει λίγο η γη"...

Χαιρετώ.