21 Φεβ 2009

Ζήστε περισσότερα χρόνια!


Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων διάφορες συνήθειες και γεγονότα προσθέτουν ή αφαιρούν χρόνια από τη ζωή ενός ανθρώπου, παραδείγματος χάρη η κακή στάση του σώματος αφαιρεί δύο χρόνια από τη ζωή του ατόμου ενώ το καλό σεξ προσθέτει 4 χρόνια! Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο περιοδικό Vita και λαμβάνοντας το μέσο όρο ηλικίας ξεκινήστε τους υπολογισμούς!
Δωμάτιο με θέα

+2 χρόνια

Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι ασθενείς των νοσοκομείων που βρίσκονται σε δωμάτια με ωραία θέα αναρρώνουν γρηγορότερα από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκαν και παίρνουν ταχύτερα εξιτήριο. Εάν λοιπόν η ωραία θέα αποδεικνύεται ευεργετική για τους ασθενείς, εικάζεται ότι θα είναι ωφέλιμη και για τους υγιείς συμβάλλοντας στην καλή διάθεση και στη μείωση του στρες. Εάν δεν έχετε ωραία θέα στο σπίτι ή το γραφείο, τότε καταφύγετε στη διακόσμηση του χώρου με φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων και τοποθεσιών!

Ζώντας μέσα στην ακαταστασία

-1 χρόνος

Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν στρες όταν ζουν μέσα σε ένα περιβάλλον χάους είτε πρόκειται για ακαταστασία στο χώρο, είτε για οικονομικές «ανακατωσούρες» (π.χ., χρέη, καθυστερήσεις πληρωμών κλπ). Το άγχος που προκαλεί η ακαταστασία οδηγεί στην αύξηση της έκκρισης των ορμονών του στρες (αδρεναλίνη, κορτιζόλη), των παλμών της καρδιάς και της πίεσης του αίματος.

Η φροντίδα ενός κατοικίδιου

+2 χρόνια

Έχει διαπιστωθεί ότι όσοι έχουν κατοικίδια τείνουν να επισκέπτονται λιγότερα συχνά το γιατρό τους καθώς και να παρουσιάζουν σπανιότερα κατάθλιψη σε σύγκριση με όσους δεν έχουν ένα κατοικίδιο. Επίσης το χαΐδεμα αλλά και η συντροφιά ενός ζώου φαίνεται ότι μειώνει τους παλμούς της καρδιάς καθώς και την πίεση του αίματος.

Το καλό… σεξ

+4 χρόνια

Οι έρευνες συνηγορούν στο ότι το σεξ μακραίνει τη ζωή! Οι άνδρες που έχουν τουλάχιστον δυο ερωτικές επαφές την εβδομάδα έχει φανεί ότι έχουν τις μισές πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα από καρδιαγγειακά νοσήματα σε σύγκριση με εκείνους που έχουν λιγότερες επαφές. Επίσης άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που δεν απολαμβάνουν την ερωτική ζωή, επειδή οι σύντροφοί τους έχουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης ή ανικανότητας, είναι πιο πιθανό να υποστούν έμφραγμα.

Ζώντας με ηχορύπανση

-1 χρόνος

Η συστηματική και μακροχρόνια έκθεση στο θόρυβο της κίνησης των αυτοκινήτων θεωρείται ότι «ευθύνεται» για το 3% των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα. Ο θόρυβος προκαλεί χρόνιο στρες στο σώμα το οποίο παραμένει σε μια κατάσταση υπερδιέγερσης, εκκρίνοντας ορμόνες του στρες ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου! Αυτές οι οργανικές αλλαγές μπορούν να συμβάλουν στην εκδήλωση υπέρτασης καθώς και στην εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων. Αν ζείτε σε περιοχή με υπερβολικό θόρυβο, βάλτε διπλά τζάμια.

Ο γάμος

+ 7 χρόνια

Έχει φανεί ότι τα παντρεμένα ζευγάρια συνήθως ζουν περισσότερο από όσους είναι διαζευγμένοι, χήροι ή ανύπαντροι. Θεωρείται ότι όσοι είναι παντρεμένοι - και ευτυχισμένοι - είναι λιγότερο πιθανό να έχουν οικονομικά ή ψυχοσωματικά προβλήματα σε σύγκριση με τους ανύπαντρους. Επίσης οι παντρεμένοι αναρρώνουν ταχύτερα από τις ασθένειες.

Το διαζύγιο

-3 χρόνια

Οι διαζευγμένοι έχει φανεί ότι κινδυνεύουν περισσότερο από ασθένειες όπως η υπέρταση, η κίρρωση του ήπατος και η πνευμονία. Πάντως το διαζύγιο έχει δύο όψεις. Σε περίπτωση δηλαδή που αποτελεί την τελική λύση ενός δυστυχισμένου γάμου, μπορεί να αποβεί σωτήριο για την υγεία καθώς συσχετίζεται με την μείωση των επιπέδων του στρες!

Η κακή στάση

-2 χρόνια

Η κακή στάση του σώματος επιβαρύνει την σπονδυλική στήλη, τους τένοντες και τις αρθρώσεις. Μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι με κύφωση (καμπούρα) είναι πιο πιθανό να πεθάνουν πρόωρα, κυρίως εξαιτίας καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Η ευτυχία

+9 χρόνια

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είναι αισιόδοξοι, δηλώνουν ευτυχισμένοι και έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να φροντίζουν περισσότερο την υγεία τους π.χ., ασχολούμενοι με τα σπορ και προσέχοντας τη διατροφή τους. Επίσης η αισιόδοξη στάση ζωής έχει συσχετιστεί με την ταχύτερη ανάρρωση από τις ασθένειες και τους τραυματισμούς καθώς και με την μακροζωία. Επίσης εικάζεται ότι η ευτυχία σχετίζεται με την τόνωση της άμυνας του οργανισμού.

Ο ανεπαρκής ύπνος

-5 χρόνια

Οι λίγες ή κατακερματισμένες ώρες ύπνου έχουν συσχετιστεί με πολλά δεινά για την υγεία της καρδιάς όπως η αυξημένη χοληστερίνη, η υπέρταση και οι αυξημένες τιμές των ορμονών του στρες. Επίσης ο ανεπαρκής ύπνος μειώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και την εγρήγορση. Οι 6-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ θεωρούνται απαραίτητες.

Η πίστη

+7 χρόνια

Περισσότερες από χίλιες έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει ένας συσχετισμός ανάμεσα στη θρησκευτική πίστη και την μακροζωία. Μάλιστα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Iowa διαπίστωσαν ότι όσοι παρακολουθούσαν θρησκευτικές λειτουργίες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είχαν 35% περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο σε σύγκριση με όσους δεν πήγαιναν ποτέ στην εκκλησία.

Πηγή:cmosmo.gr

Εγώ πάντως χάννω από πολλά...:P

6 σχόλια:

Giota είπε...

πολυ ενδιαφερον αρθρο!!!

NOVITO είπε...

φροντίδα ενός κατοικίδιου +2 χρόνια
Το καλό… σεξ +4 χρόνια
Ζώντας με ηχορύπανση -1 χρόνος
Η κακή στάση -2 χρόνια
Ο ανεπαρκής ύπνος -5 χρόνια
Αποτέλεσμα... -2 χρόνια.... Με ακόμα καλύτερο σεξ το διορθώνουμε μήπως??? :D

TRELLOS είπε...

Σ'ευχαριστώ Γιώτα μου!:)

TRELLOS είπε...

Νόβιτο, τι να σε πω αδελφέ....ότι και να κάνουμε πάλι χρόνια θα χάννουμε μιας και έχουμε και έναν νταλκά που μας τρώει χρόνια ότι και να γίνει...:P
Ελπίζω να μας τα δώσει μαζεμένα..
Το καλύτερο σέξ είναι πολύ...δυναμωτικό...χαχαχαχαχα...

Κουνούπι είπε...

η πίστη φαίνεται είναι πολύ καλό φάρμακο - αλλά σαν όλα τα φάρμακα μάλλον έχει και παρενέργειες...

Καλή συνέχεια

Κ

TRELLOS είπε...

Σε χαιρετώ κουνούπι.Πραγματικά ούτε και εγώ θεωρώ ότι με το να ασπάζεσαι κάποια θρησκευτικά πιστεύω σε βοηθά να ζήσεις περισσότερα χρόνια.Μάλλον η πίστη στις προσωπικές σου δυνατότητες ως άνθρωπος βοηθάνε περισσότερο.