13 Φεβ 2009

Τραγωδία με πτώση αεροπλάνου στη Νέα Υόρκη


Νεκροί είναι και οι 49 επιβαίνοντες της πτήσης 3407 από το Νιούαρκ του Νιού Τζέρζι με κατεύθυνση το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης καθώς για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους κατέπεσε πάνω σε σπίτι και ανεφλέγη σε απόσταση δέκα μιλιών από το Μπάφαλο. Νεκρός είναι και ένας άνθρωπος που βρισκόταν στην περιοχή.

Η πτήση της αεροπορικής εταιρείας Colgan Air κατέπεσε στην κατοικημένη περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) σκοτώνοντας όλους τους 45 επιβάτες και τα τέσσερα μέλη του επιβατικού προσωπικού καθώς και έναν άνθρωπο στην κατοικημένη περιοχή.

Στο σπίτι που χτυπήθηκε από την πτώση του αεροσκάφους, τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερις άνθρωποι – μεταξύ αυτών μία μητέρα με την κόρη της. Δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο, υποφέροντας από δηλητηρίαση από υπερβολική εισπνοή καπνού και έχοντας μικροτραυματισμούς.

Η πτώση του αεροπλάνου και η φωτιά που ξέσπασε ήταν κάτι τρομακτικό όπως περιγράφουν οι αυτόπτες. Στέλεχος του Clarence Center – κέντρου για την αντιμετώπιση καταστροφών – πάνω στο οποίο έπεσε το αεροπλάνο λέει ότι «σχεδόν ήταν ένα ευθύ χτύπημα πάνω στο κτίριο. «Το μόνο αναγνωρίσιμο τμήμα του αεροπλάνου που έμεινε είναι η ουρά», δήλωσε ο Dave Bissonette.

Η ισχύς της φωτιάς ήταν τόσο μεγάλη που οι αξιωματούχοι θεωρούν ότι ο τόπος της καταστροφής δεν θα είναι ασφαλής για να πραγματοποιηθούν οι έρευνες για τις αιτίες του γεγονότος, παρά μόνο 14 ώρες μετά την πρόσκρουση.

Σύμφωνα με το Cnn, εντύπωση προκαλεί η επικοινωνία μεταξύ του πιλότου και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, καθώς δεν υπήρχε ενημέρωση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρξε το πράσινο φως για προσγείωση από τους ελεγκτές αλλά κάποια στιγμή το αεροπλάνο χάθηκε από το ραντάρ. Δεν είναι γνωστό αν η υγρασία και το χιόνι που υπάρχει στην περιοχή έπαιξε κάποιο ρόλο στην τραγωδία. Σημειώνεται ότι ο πιλότος ενός αεροπλάνο που εκείνη την ώρα ήταν να απογειωθεί, ανέφερε ότι υπήρχε πρόβλημα στα φτερά καθώς ένα τμήμα τους είχε πιάσει πάγο.

Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Μπάφαλο, ένα από τα θύματα η Beverly Eckert ήταν χήρα θύματος της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους. Η γυναίκα ταξίδευε στο Μπάφαλο για να γιορτάσει τα 58α γενέθλια του νεκρού συζύγου της και να δώσει υποτροφία σε μαθητές γυμνασίου, μία υποτροφία που είχε συστήσει στη μνήμη του άνδρα της.

Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: