18 Φεβ 2009

Ινδία: Αγόρι παντρεύτηκε σκύλο για να αποφύγει τις τίγρεις


Ένα αγόρι νηπιακής ηλικίας παντρεύτηκε με θρησκευτική τελετή τον σκύλο του γείτονα του, ως μέσο για να αποφύγει την κακή τύχη και να προστατευθεί από τις επιθέσεις των άγριων ζώων. Ο ιδιότυπος αυτός γάμος έλαβε χώρα στην ανατολική Ινδία την Τετάρτη (18/2) παρουσία περίπου 150 μελών της φυλής Munda.

«Σήμα» ότι ο γάμος μπορούσε να εκτελεστεί έδωσε το γεγονός ότι ο γαμπρός έβγαλε το πρώτο του δόντι. Η φυλή στην οποία ανήκει ο μικρός θεωρεί τα σημάδια της ανάπτυξης ενός παιδιού σαν κακό οιωνό, που το κάνουν ευάλωτο στις επιθέσεις από τίγρεις και άλλα άγρια ζώα. Με το γάμο όμως ο θεός της φυλής θα ευλογήσει το παιδί και θα διώξει τα κακά πνεύματα.

«Κάναμε το γάμο γιατί έτσι θα διωχθούν όλα τα κακά πνεύματα και οι κατάρες που θα μπορούσαν να πλήξουν το παιδί αλλά και εμάς τους ίδιους» δήλωσε ο πατέρας του παιδιού Sanarumala Munda. Ο μικρός γαμπρός, ονόματι Sagula μεταφέρθηκε στην αγκαλιά των γονιών του για να «ενωθεί με τα δεσμά του γάμου» με την Jyoti ενώ οι συγγενείς έψαλλαν θρησκευτικούς ύμνους, που ταιριάζουν στην περίσταση. Μετά το γάμο η «νύφη» αφέθηκε ελεύθερη να περιπλανηθεί στη γειτονιά.

Ευτυχώς πάντως ο μικρός Sagula δεν θα χρειαστεί να περάσει όλη του τη ζωή με την Jyoti καθώς όταν μεγαλώσει δικαιούται να παντρευτεί γυναίκα χωρίς να χρειαστεί να κάνει αίτηση για διαζύγιο. Σημειώνεται ότι ο ινδικός νόμος δεν αναγνωρίζει τους γάμους μεταξύ ανθρώπων και ζώων – οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο- όμως η παράδοση επιβιώνει σε πολλές φυλές της χώρας.

Πηγή:cosmo.gr

2 σχόλια:

Giota είπε...

Μα ποσο καθυστερημενοι μπορει να ειναι?? αν ειναι δυνατον!!!! τι αλλο θα ακουσουμε

TRELLOS είπε...

Γιατί σε παραξενεύει Γιώτα μου,αφού δεν ξέρουμε πως ζουν εκεί οι ανθρωποι.Ξέρουμε όμως ότι είναι πολύ υποανάπτυκτοι σε σχέση με τους δυτικούς.Εμάς δηλαδή.