5 Σεπ 2009

Εξαρτημένοι οι άνθρωποι από το κινητό τους τηλέφωνο


Εάν σας κλέβανε τι θα σας στοίχιζε λιγότερο; Το κινητό σας ή το πορτοφόλι σας; Αυτό το ερώτημα τέθηκε σε 8.000 άτομα και οι περισσότεροι υποστήριξαν πως θα προτιμούσαν να τους έπαιρναν το πορτοφόλι παρά το κινητό τους τηλέφωνο.
Σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων Synovate το κινητό τηλέφωνο αποτελεί το μέσο που ελέγχει τη ζωή των ανθρώπων καθώς τα τρία τέταρτα των 8.000 ερωτηθέντων από 11 χώρες υποστήριξαν πως τη συγκεκριμένη συσκευή την παίρνουν παντού. Ρώσοι και οι κάτοικοι από τη Σιγκαπούρη είναι οι πιο εξαρτώμενοι από το κινητό τους.

Επιπλέον, το 1/3 του δείγματος δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να ζήσει δίχως κινητό τηλέφωνο ενώ στην κορυφή της λίστας οι κάτοικοι της Ταϊβάν και της Σιγκαπούρης υποστηρίζουν πως θα τους ήταν δυσκολότερο να αντικαταστήσουν το τηλέφωνό τους παρά το πορτοφόλι τους.

Ακόμη, τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων έχουν κοντά το τηλέφωνό τους όταν κοιμούνται και δεν το απενεργοποιούν φοβούμενοι μήπως χάσουν κάτι.

«Τα κινητά τηλέφωνα αποπνέουν ασφάλεια και άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες. Αποτελούν το νο1 εργαλείο επικοινωνίας και συνδέουν τη ζωή μας», δήλωσε ο διευθυντής της Synovate, Jenny Chang.

Μάλιστα, τα κινητά τηλέφωνα έχουν αλλάξει και τη φύση των σχέσεων αφού πολλοί φλερτάρουν μέσω SMS (γραπτά μηνύματα) ενώ επιλέγουν να χωρίσουν με ένα γραπτό μήνυμα.

Εκτός από τις συνήθεις λειτουργίες τη συσκευής οι καταναλωτές έχουν τις εξής προτιμήσεις ως προς τα πρόσθετα του τηλεφώνου: ξυπνητήρι, κάμερα και παιχνίδια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το 17% των συμμετεχόντων χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους για να σερφάρουν στο ίντερνετ και να ελέγξουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ενώ το 10% προτιμά ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook και Myspace.

Τέλος, το 37% του δείγματος παραδέχτηκε πως δεν ξέρει να χρησιμοποιεί όλες τις λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου τους.

Πηγή:http://www.cosmo.gr/Gadgets/249021.html

5 σχόλια:

amana είπε...

Μετά τα ναρκωτικά και το τσιγάρο τώρα και το κινητό :p
Εξάρτηση του αιώνα!
Καλημερα τρελέεεεεε!

TRELLOS είπε...

Πραγματικά αμανά μου πολύ μεγάλη εξάρτηση...Καλημέρα και σε σένα...

Giota είπε...

φυσικο δεν ειναι??? κι εγω ειμαι εξαρτημενη απο το κινητο μου :Ρ

TRELLOS είπε...

Να σου κάνω την εξής ερώτηση Γιώτα μου.Ο πατέρας του πατέρα σου ήταν εξαρτημένος από το κινητό???Η απάντηση είναι όχι φυσικά...Απλά η εξάρτηση γίνεται γιατί το αφήνουμε εμείς να αναπτυχθεί ως συνήθεια στη ζωή μας.Ο πατέρας μου μέχρι πέρυσι δεν είχε...Πήρε τώρα και ποτέ δεν το χρησιμοποιεί σχεδόν...

Giota είπε...

δικαιο εχεις Φωτη μου
ολα ειναι μια συνηθεια :)