16 Σεπ 2009

300 εκατομμύρια άτομα εγγεγραμμένα στο Facebook !!!!!


Ο διαδικτυακός τόπος Facebook έχει 300 εκατομμύρια χρήστες κάνοντάς τον το πιο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης.
«Το Facebook έχει 300 εκατομμύρια μέλη σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι πολύ μεγάλος αριθμός, όμως, βάσει της φιλοσοφίας μας απλά έχουμε ξεκινήσει προς την επίτευξη του στόχου μας που είναι να δικτυώσουμε τον κόσμο», δήλωσε ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg.

Μάλιστα, σύμφωνα με την γραπτή του ανακοίνωση σε blog ο Zuckerberg αποκάλυψε πως νωρίτερα από το προσδοκώμενο το Facebook είχε θετική ροή των κερδών. Συγκεκριμένα, το τελευταίο τρίμηνο σημείωσε κέρδη σε αντίθεση με τις αρχικές προβλέψεις για το 2010.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Telegraph, το Facebook αναπτύσσεται ταχύτητα τους δυο τελευταίους μήνες, αφού εγγράφτηκαν 50 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε αυτό το διάστημα. Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία είναι πρώτες στον κατάλογο με τις χώρες που ασχολούνται πιο πολύ με τον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο ενώ η νέα έκδοσή του (Facebook Lite) αναμένεται να κερδίσει αρκετούς χρήστες στις αναπτυσσόμενες χώρες για τις οποίες έχει κατασκευαστεί.

Το Facebook Lite που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν λίγες μέρες, απευθύνεται σε χώρες με χαμηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο, όπως Ινδία και Νότια Αμερική, το οποίο είναι «ελαφρύτερο» σε σχέση με το κανονικό Facebook. Θα μπορούσε κανείς να το συγκρίνει με έναν άλλο δημοφιλή διαδικτυακό τόπο, το Twitter που είναι απλούστερο στη χρήση.

Facebook από... χρυσάφι!

Το Facebook το οποίο ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια και μέχρι στιγμής έχει αποσπάσει 700 εκατομμύρια δολάρια από επενδύσεις. Το 2007 η Microsoft πλήρωσε 260 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση του 1,6% των μετοχών της εταιρίας ενώ η συνολική αξία του Facebook ανέρχεται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, όπως αναφέρουν αναλυτές του χώρου, το Facebook μπορεί να εδραιωθεί περισσότερο έναντι άλλων κοινωνικών δικτύων εάν συνεχίσει την επέκταση της πλατφόρμας του.

Πηγή:http://www.cosmo.gr/Internet/World/250088.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: