23 Ιουν 2008

Τελικά πήγαμε στο φεγγάρι;


Τις αυθεντικές λήψεις από την πρώτη προσελήνωση διαστημοπλοίου στο έδαφος της Σελήνης, αναζητούν στη NASA. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, εδώ και ένα χρόνο περίπου και παρά τις επισταμένες έρευνες του προσωπικού, τα 700 κιβώτια με λήψεις από την αποστολή Απόλλων στη Σελήνη, παραμένουν εξαφανισμένα χωρίς κάποιος να ξέρει που βρίσκονται ή αν καταστράφηκαν κατά λάθος.
Μεταξύ των λήψεων αυτών βρίσκεται και το απόσπασμα με τον Νιλ Άρμστρονγκ, να πατά το πόδι του στο φεγγάρι στις 20 Ιουλίου 1969 και να λέει την περίφημη φράση "ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα".
Οι ταινίες με τις λήψεις περιέχουν επίσης στοιχεία για την υγεία των αστροναυτών και την κατάσταση της διαστημακάτου. Η NASA έχει κρατήσει αντίγραφα από τις τηλεοπτικές αναμεταδόσεις και διαθέτει πολλά στιγμιότυπα στην ιστοσελίδα της. Πλην όμως οι εικόνες αυτές είναι κατώτερης ποιότητας από τις αυθεντικές, που βρίσκονται στις αγνοούμενες μαγνητοταινίες.
Λόγω του ότι ο εξοπλισμός της ΝΑSA δεν ήταν συμβατός με την τηλεοπτική τεχνολογία της εποχής, οι αυθεντικές λήψεις έπρεπε να προβάλλονται σε μία οθόνη κι από εκεί να ξαναγράφονται από τηλεοπτική κάμερα για τη μετάδοσή τους. Ο εκπρόσωπος της ΝΑΣΑ εξέφρασε το φόβο πως ακόμη κι εάν βρεθούν οι ταινίες είναι πιθανόν να μην μπορούν να παιχθούν, καθώς θα έχουν φθαρεί από τον χρόνο σε σημαντικό βαθμό ένα πρόβλημα κοινό στις μαγνητοταινίες.
Το υλικό της προσελήνωσης φυλασσόταν στα Εθνικά Αρχεία, όμως επιστράφηκαν στη NASA κάποια στιγμή μέσα στη δεκαετία του ’70. "Ψάχνουμε στα αρχεία καταχωρήσεων για να εντοπίσουμε πού βρίσκονταν τελευταία", τόνισε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: διοδος.gr




Εγώ δεν θα σχολιάσω το γεγονός αυτό διότι δεν με απασχολεί αν όντως χάθηκαν ή όχι τα αρχεία-ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την πρώτη προσεδάφιση στη σελήνη το 1969.Αυτό που θα σχολιάσω θα είναι υπο τύπον ερώτησης και είναι το εξής: "Ποιός πιστεύει ότι έγινε πραγματικά η πρώτη προσγείωση στη σελήνη το 1969;"Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω πως η υπερδύναμη που λέγεται ΝΑSA έχασε ώς δια μαγείας τα αποδεικτικά στοιχεία που είχε και που καταδείκνυαν την αυθεντικότητα του απίστευτου εγχειρήματος.Μήπως όλα ήταν ένα ψέμα;Μήπως τελικά η παγκόσμια προβολή του Άρμστρογκ να επιχιρεί το "δήθεν" μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα ήταν ένα φιάσκο που έγινε με στόχο να επηρεάσει συνειδήσεις;Να εδραιώσει στο μυαλό του απλού ανθρώπου τις Η.Π.Α ως την υπέρτατη δύναμη στο πλανήτη;Μήπως ο ψυχρός πόλεμος τελικά καλά κρατεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: