20 Ιουν 2008

Η Σουηδία επιτρέπει την παρακολούθηση τηλεφώνων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας "Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ" ενεκρίθη χθες το βράδυ από τη σουηδική Βουλή ο νόμος που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων και τον έλεγχο της ηλεκτρονικής και άλλης αλληλογραφίας στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.
Ο νέος νόμος συγκέντρωσε 143 ψήφους υπέρ, 138 κατά και μία αποχή, μετά από έντονη συζήτηση στο κοινοβούλιο της Στοκχόλμης.
Ο νόμος θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2009 και θα δίνει το δικαίωμα στην Υπηρεσία στρατιωτικών παρακολουθήσεων (FRA), να παρεμβαίνει σε όλη την αλληλογραφία και τις τηλεφωνικές κλήσεις με προορισμό ή προέλευση τη Σουηδία.
Μέχρι τον Ιανουάριο η αρμόδια υπηρεσία επιτρέπεται να ασκεί έλγεγχο μόνο στις επικοινωνίες που μεταδίδονται με επίγεια κύματα.
Η σουηδική κυβέρνηση υποστήριξε πως μία νέα νομοθεσία ήταν απαραίτητη στο βαθμό που οι επικοινωνίες μεταδίδονται όλο και περισσότερο μέσω καλωδίων οπτικών.

Σε λίγα χρόνια, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε καθημερινή βάση θα είναι σύνηθες φαινόμενο.Ήδη τα πρώτα σημάδια αχνοφαίνονται....Εσάς ποιά είναι η γνώμη σας;

1 σχόλιο:

andreas f.stavrou είπε...

Δεν είναι μόνο η Σουηδία. Όλες οι χώρες της ΕΕ συντονισμένα προωθούν ένα καθεστώς ολοκληρωτικής επιτήρησης των πολιτών με πρόσχη μα την ασφάλεια. Οι ατομικές ελευθερίες των πολιτών απομειώνονται.
Στην πραγματικότητα η πολιτική και οικονομική ολιγαρχία προσπαθεί να κατοχυρώσει τα κεκτημένα της, που τίθενται σε κίνδυνο λόγω της ενίσχυσης των ανισοτήτων.