2 Σεπ 2011

Ένας πλανήτης από διαμάντι


Ένας πολύτιμος πλανήτης φτιαγμένος από διαμάντι φαίνεται ότι περιστρέφεται γύρω από ένα επίσης εξωτικό άστρο μέσα στο Γαλαξία.

Αυτό υποστηρίζει διεθνής ομάδα επιστημόνων σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "Science", σύμφωνα με το "Βήμα". Οι ερευνητές από την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες εντόπισαν τον "πολύτιμο" πλανήτη, o oποίος όπως φαίνεται έχει κρυσταλλική σύσταση.

Οι έρευνές τους υποδεικνύουν ότι το εσωτερικό του θα πρέπει να αποτελείται από μια πυκνή κρυσταλλική μορφή άνθρακα. Είναι ό,τι έχει απομείνει από ένα άστρο το οποίο έχασε μεγάλο μέρος της ύλης του. Η διάμετρός του δεν ξεπερνά τα 55.000 χιλιόμετρα ενώ η πυκνότητα του είναι κατά μέσο όρο τουλάχιστον 23 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό. Η σύστασή του ενδεχομένως αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ένα υπέρπυκνο ατόφιο διαμάντι.

Όσο για την αξία του, οι ερευνητές δεν μπορούν προς το παρόν να απαντήσουν, μιας και δεν έχουν καταφέρει να το μελετήσουν ακόμη...

http://www.e-radio.gr/blog/post.asp?sID=&uid=4017

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ-ΦΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!
ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!

TRELLOS είπε...

Σ'ευχαριστώ ΣΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου.Καλό μήνα και σε σένα με όλα τα καλά...