17 Μαΐ 2010

Πέθανε ο Ronnie James Dio


Απώλεια για το κόσμο της μουσικής καθώς την Κυριακή, σε ηλικία 67 ετών, απεβίωσε ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της metal, ο Ronnie James दिओ।
H είδηση έγινε γνωστή από την γυναίκα του Wendy η οποία ζήτησε από το κόσμο να σεβαστούν τις δύσκολες αυτές ώρες. Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει, "Σήμερα η καρδιά μου ράγισε. Ο Ronnie πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής. Πολλοί ήταν οι φίλοι και οι συγγενείς που μπόρεσαν να του πουν το αντίο πριν φύγει ήσυχα. Ο Ronnie ήξερε πως είναι αγαπητός από όλους. Πραγματικά εκτιμούμε αφάνταστα την αγάπη που μας δείχνετε. Δώστε μας λίγες μέρες να διαχειριστούμε την απώλεια. O Ronnie σας αγαπούσε και η μουσική του θα ζήσει για πάντα".

Περισσότερες λεπτομέρειες για το θάνατο του δεν έχουν γίνει γνωστές ωστόσο το πιθανότερο ήταν πως πέθανε από τον καρκίνο του στομάχου που τον βασάνιζε τους τελευταίους μήνες. Η διάγνωση έγινε τον περασμένο Νοέμβριο και μάλιστα τότε υπήρχε αυξημένη αισιοδοξία πως θα τον νικήσει καθώς ήταν στο αρχικό στάδιο. Το τελευταίο διάστημα όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά και μάλιστα η μπάντα του, οι Heaven & Hell στις 4 Μαΐου αναγκάστηκαν να αναβάλουν την περιοδεία τους.

Όπως είπαμε, ο Ronnie James Dio ήταν μία από τις σημαντικότερες φωνές της metal και αυτός που έκανε διάσημη την γνωστή χειρονομία με τα δύο δάχτυλα που τόσο συνηθισμένη είναι πλέον στις rock συναυλίες.

Τελευταίο του συγκρότημα ήταν οι Heaven & Hell με τους οποίους ηχογράφησε δύο album ενώ στο παρελθόν ήταν στους Rainbow, στους Elf, στους Black Sabbath (αμέσως μετά την αποχώρηση του Ozzy) και τους Dio.


http://www.cosmo.gr/Music/World/273734.html

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΑΣ:))))))
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ.

TRELLOS είπε...

Γεια χαρά και σε σένα Σκρουτζάκο.Καλά κάνεις και μας χαιρετάς...Πραγματικά από τους τραγουδιστές-ηγέτες του μουσικού κινήματος(τρόπου έκφρασης) που λέγεται Ροκ!