5 Μαΐ 2010

Η ανέχεια από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα φτάνει στο ζενίθ!!!

Πλέον το φυτίλι άναψε και να δούμε πως σβήσει, καθώς η πορεία 150।000 ανθρώπων ενάντια στα μετρά λιτότητας βάφτηκε από το αίμα 3 ανθρώπων. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν στις συμπλοκές αντιεξουσιαστών με δυνάμεις αστυνομικών και στη ρίψη μολότοφ πήρε φωτιά υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Σταδίου.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τρεις εργαζόμενοι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο υποκατάστημα της Marfin, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 23, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε από ρίψη μολότοφ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις βρίσκονταν στον τρίτο όροφο του κτιρίου και βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία.

Από το ίδιο κτίριο απεγκλωβίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν βγει στο μπαλκόνι, για να αναπνεύσουν. Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές που έκαναν πορεία από το Μουσείο προς το Σύνταγμα προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη μολότοφ κατά της τράπεζας। Αμέσως, ξέσπασε φωτιά και το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και τους καπνούς.

Επί τόπου έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έσβησαν την πυρκαγιά και απεγκλώβισαν τους τέσσερις εργαζομένους.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση περιγράφεται ως ανεξέλεγκτη. Καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία σε πεδίο μάχη έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή η ένταση έχει μεταφερθεί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άτομα, προσπαθώντας να μπουν μέσα στο κτίριο. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Βουλής απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς που προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών. Στην οδό Σταδίου, αλλά και την Πανεπιστημίου έχουν γίνει εκτεταμένες φθορές σε τράπεζες και καταστήματα, ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκε στο Πολυτεχνείο, ενώ ζημιές έχει υποστεί και το σούπερ μάρκετ Bazaar.

Μολότοφ έχουν πέσει έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, αλλά και στο πλαϊνό μέρος της Βουλής.

Στις φλόγες το κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών στη Λεωφόρο Συγγρού, το κτίριο της Εφορίας που βρίσκεται στην Αμαλίας 40 και δύο πυροσβεστικά οχήματα στις στήλες του Ολυμπίου Διός και την Αμαλίας।

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/272188.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: