9 Οκτ 2009

Στον Ομπάμα το Νόμπελ Ειρήνης 2009


Η Επιτροπή που απονέμει τα βραβεία Νόμπελ, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του στον τομέα της διπλωματίας, απένειμε την Παρασκευή (09/10) το Νόμπελ Ειρήνης για το 2009, στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο BBC, η Επιτροπή τίμησε τον Αμερικανό πρόεδρο για τις «εξαιρετικές προσπάθειές του στον τομέα ενδυνάμωσης της διεθνούς διπλωματίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών».

Ειδικότερα, εκ μέρους της Επιτροπής Νόμπελ, ανακοινώθηκε ότι η βράβευση ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών του κ. Ομπάμα «να προωθήσει τον πυρηνικό αφοπλισμό».

Σημειώνεται δε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επελέγη μεταξύ 205 υποψηφίων για το βραβείο, μεταξύ των οποίων, ήταν ο πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε και ένας Κινέζος αντιφρονών.

«Πολύ σπάνια ένα πρόσωπο μπορεί να συγκεντρώσει την παγκόσμια προσοχή, όπως κατόρθωσε να κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα και να δώσει σε όλον τον κόσμο ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», ειπώθηκε κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

«Η διπλωματία του θεμελιώνεται στην αντίληψη ότι όσοι ηγούνται των λαών, θα πρέπει να έχουν ως άξονα τις αξίες, που αναγνωρίζει η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού».

Ο βραβευθείς, επιλεγμένος από πενταμελή επιτροπή, λαμβάνει ένα χρυσό μετάλλιο, το βραβείο και 1,4 εκατομμύρια δολάρια.

http://www.cosmo.gr/News/USA/252072.html

Τώρα μπορείς να κάνεις πόλεμους με την ησυχία σου "ειρηνιστή" πρόεδρε των Η.Π.Α!


8 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

"Τώρα μπορείς να κάνεις πολέμους με την ησυχία σου "ειρηνιστή" πρόεδρε των Η.Π.Α!"

Πολύ σωστός!

Ακόμα προχθές ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα στο Αφγανιστάν δεν θα μειωθούν!

TRELLOS είπε...

Όλα είναι στημένα πλέον..ακόμη και τα πιο περισπούδαστα βραβεία φίλε\η μου....!

Ath είπε...

Να μας ζήσει το "ακόμα ένα" σιωπηλό όργανο πολέμου. Συγχαρητήρια!

aa είπε...

Καλό θα ήταν πρώτα να ολοκληρώσει το όποιο έργο του και ας αποφάσιζε μετά η επιτροπή. Τώρα φαίνεται κάπως ύποπτο από πολλές πλευρές.

Καλή σου εβδομάδα.

TRELLOS είπε...

Πολύ σωστή η άποψη σου αα...συμφωνούμε απόλυτα...!!

Ανώνυμος είπε...

Αλλο τι θα δουμε??? Νομπελ Ειρηνης για πιο λογο??εκανε κατι για την ειρηνη και μου διαφευγει?? ηή μηπως πηρε το στρατο που εστειλε στις διαφορες χωρες?? αλλα ξεχασα εκεινο το στειλανε για να καθιερωθει η ειρηνη!! τελικα γινονται πολλα εγκληματα στο ονομα της ειρηνης

TRELLOS είπε...

Εφόσον αυτός ελέγχει τα βραβεία που δίνονται ανά το παγκόσμιο και είναι διεθνώς αναγνωρισμένα είναι φυσικό επόμενο να έχει την δυνατότητα να το δίνει του εαυτού του...

amana είπε...

Χμμμ πολύ συζητήθηκε τοθέμα και αρκετά απαχόλησε το (κατα γενική ομολογία όμορφο) κεφάλι μου :p
Από τη μία μου είναι πολύ συμπαθής ο μεσιέ Obama αλλά από την άλλη μου φάνηκε λίγος για να πάρει αυτό το βραβείο..
Δε ξέρω... Δεν έχω δημιουργήσει ξεκάθαρη άποψη στο μυαλό μου!