5 Μαρ 2008

Κυπριακές Προεδρικές Εκλογές 2008


Πώς σχολιάζετε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο;Οι 3 κύριοι ανθυποψήφιοι Τάσσος Παπαδόπουλος(τέως πρόεδρος),Δημήτρης Χριστόφιας και Ιωάννης Κασουλίδης έδωσαν τον υπερπάντων αγώνα ώστε να πειστεί ο κόσμος για να τους εκλέξει προέδρους.Ο κ.Παπαδόπουλος αν και φαβορί για να περάσει στο 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών αποκλείστηκε με αποτέλεσμα το χρίσμα της προεδρίας να διεκδικούν οι κ.Χριστόφιας υποψήφιος του ΑΚΕΛ και Κασουλίδης υποψήφιος της έτερης μεγάλης παράταξης στην Κύπρο,του ΔΗΣΥ.Στο 2ο γύρο μετά από ''αθέατες ζυμώσεις" μεταξύ των δύο αντιπάλων και των αποκλεισμένων από τη συνέχεια παρατάξεων(ΔΗΚΟ,ΕΔΕΚ,ΕΥΡΩΚΟ,ΑΔΗΚ,Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές κλπ.) η πλάστιγγα έγυρε σαφώς υπέρ του κ. Χριστόφια ο οποίος επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά εκλέχθηκε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008 νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και 6ος αν δεν κάνω λάθος μετά την Ίδρυσή της.
Η εκλογή του για μένα δεν αποτελεί καμία έκπληξη αλλά μια λογική συνέχεια των όσων διαδραματίζονται εδώ και τόσα χρόνια στην σύγχρονη ιστορία της Κύπρου.Οι εξελίξεις δεν καθορίζονται από τους εκάστοτε προέδρους όσον αφορά το Κυπριακό που είναι ένα μείζωνος σημασίας πρόβλημα για τους Ελληνοκυπρίους αλλά από τους εξουσιαστές ολόκληρης της γης και σύγχρονους δυνάστες τις Η.Π.Α.Η προσδοκία όλων περιορίζεται στην εσωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει ο κ.Χριστόφιας σε σχέση με τους προκατόχους του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χωρις καμμια πολιτικη σκοπιμοτητα και στηριζομενη στο συζητησεις χωρις ορια επιμενω Τασσο!:p αστιευομαι! για να πω την αληθεια το αποτελεσμα με εξεπληξε. οχι πως φοβαμαι για κομμουνιστικες καταστασεις(και οι ιδιοι ειναι πιο καπιταλιστες που τους αλλους ) αλλα πρωτη φορα με αριστερο προεδρο, χρηζει ιδιαιτερης σημασιας να δουμε τις εξελιξεις και τη δραση του στην εσωτερικη πολιτικη!!

Ανώνυμος είπε...

min anxoneste i pini mas ine kommeni apla kathisterume to lio. afiste to kummunui mas na dume ti tha kamei. tulaxiston stin eswteriki politiki pu iparxi mia dinatotita na dume apostelesmata kai erga.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι ανώνιμοι σχολιαστες, ο νεος προεδρος δεν ειναι κατακριβεια κουμουνιστης αλλα

Working Class Hero and

A working class hero is something to be,

They keep you doped with religion and sex and TV,

And you think you're so clever and CLASS LESS and FREE,

But you're still fucking peasants as far as I can see,

A working class hero is something to be,

If you want to be a hero well just follow him,

TRELLOS είπε...

Μάλλον το συγκεκριμένο τραγούδι των Green Day δεν ταιριάζει αγάπητέ μου φίλε ή φίλη διότι μάλλον περιγράφει κάτι ουτοπικό παρά ρεαλιστικό.Τελοσπάντων ο νέος πρόεδροσ σίγουρα δεν είναι κουμμουνιστής,δεν είναι της μόδας άλλωστε...