Οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι το προσωπικό τους ασφαλιστικό σύστημα υγείας θα κάλυπτε εξ ολοκλήρου τα έξοδα για τη θεραπεία της ασθένειας του καρκίνου. Επίσης, σχεδόν τα 2/3 των Αμερικανών πιστεύουν εσφαλμένα ότι το Medicare, ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, δε θα πλήρωνε τίποτα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο πρακτορείο Reuters.
Περίπου το 70% από δείγμα χιλίων ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι σε περίπτωση που θα είχαν διαγνωστεί ότι πάσχουν από την επάρατη νόσο, θα τους απασχολούσε σε σημαντικό βαθμό το πώς θα ανταπεξέρχονταν οικονομικά στις επιβεβλημένες θεραπείες.
Η έρευνα, που δημοσιοποιήθηκε από την Κοινότητα Ογκολογίας Alliance, υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν και παράλληλα δεν είναι ορθά ενημερωμένοι για το σύστημα υγείας που αυτή τη στιγμή ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
"Οι πολίτες ορθώς ανησυχούν για το πώς θα κάλυπταν τα έξοδα της θεραπείας της ασθένειας του καρκίνου, τη δεύτερη κατά σειρά αιτία θανάτου των Αμερικανών μετά την καρδιακή προσβολή", υποστήριξε ο γιατρός Patrick Cobb, πρόεδρος της Κοινότητας Ογκολογίας Alliance και διευθύνων σύμβουλος του Αιματολογικού-Ογκολογικού Κέντρου στη Montana.
Μόνο ορισμένες ιδιωτικές ασφάλειες υγείας καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα θεραπείας της ασθένειας του καρκίνου, προγράμματα που διαχειρίζονται 5000 δολάρια το μήνα, και το Medicare, χωρίς συμπληρωματική κάλυψη, παράσχει το 80% του κόστους της θεραπείας, αφήνοντας τους ασθενείς να συμπληρώσουν το υπόλοιπο 20% ή να εξασφαλίσουν την κάλυψη από κάποιο άλλο ασφαλιστικό πρόγραμμα.
"Τα μηνιαία έξοδα για τη φροντίδα και θεραπεία του καρκίνου, τα οποία δεν καλύπτονται από ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα ή από το Medicare, μπορούν να αγγίξουν τα 1.000 δολάρια", ανέφερε ο γιατρός Patrick Cobb.
Για πολλούς ασθενείς, το κόστος της διάγνωσης, τα χειρουργεία και η πολυέξοδη φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία της ασθένειας του καρκίνου, ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της θεραπείας, μπορεί να ανέλθει στο ποσό των 2.500 δολαρίων μηνιαίως.
Η τηλεφωνική έρευνα με αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.022 ενηλίκων, η οποία διεξήχθη από το ίδρυμα «Opinion Research Corporation», βρήκε ότι το 80% που πήρε μέρος στην έρευνα είχαν κάποιο συγγενή ή φίλο με καρκίνο.
Μόνο το 45% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι πίστευαν πως το ιδιωτικό ασφαλιστικό τους πρόγραμμα υγείας θα κάλυπτε όλο το κόστος της θεραπείας, ενώ μόλις το 25% απάντησαν ότι πιστεύουν πως το Medicare θα κάλυπτε ολόκληρο το κόστος της θεραπείας. Το 64% απάντησε λαθεμένα ότι το Medicare δε θα κάλυπτε κανένα κόστος. Ένα ποσοστό 33% ισχυρίστηκε ότι θα σταματούσε τη θεραπευτική αγωγή κατά του καρκίνου εάν γινόταν ολοένα και πιο ακριβή.
"Παρά το γεγονός ότι οι Η.Π.Α διαθέτουν το καλύτερο σύστημα αντιμετώπισης της ασθένειας του καρκίνου παγκοσμίως, το σύστημα βρίσκεται αυτή την περίοδο σε πρώιμο στάδιο κρίσης, καθώς το Medicare σταμάτησε ουσιαστικά τις δαπάνες για φάρμακα κατά του καρκίνου και των απαραίτητων υπηρεσιών", ανέφερε ο Patrick Cobb και συμπλήρωσε πως "Οι ογκολόγοι ξοδεύουν πολλή ώρα για να βοηθήσουν ασθενείς με οικονομικά προβλήματα, ψάχνοντας να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν τον ασφαλιστικό λαβύρινθο και να εντοπίσουν φάρμακα και βοήθεια για ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη".
Οι περισσότεροι από αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα, ποσοστό της τάξεως του 85%, ανέφεραν ότι πιστεύουν πως ένα κυβερνητικό ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας θα είχε σημαντικά μειονεκτήματα για τη θεραπεία του καρκίνου συγκριτικά με τα δικά τους ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα υγείας.
Περίπου τα 3/4 είπαν ότι αυτό θα σήμαινε υψηλότερους φόρους, ένα ποσοστό 56% πιστεύει ότι γενικά η ποιότητα της περίθαλψης θα κατέρρεε.
Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα άρχισε τις πιέσεις προκειμένου να προσφέρεται ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα παράλληλα με τα παραδοσιακά ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα χορηγούμενα από τον εργοδότη.
Οι αντίπαλοι, συμπεριλαμβανομένων και πολλών Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, ισχυρίζονται ότι ένα δημόσιο σχέδιο θα υπονόμευε τα ιδιωτικά ασφαλιστικά και ορισμένα γκρουπ θα διεύθυναν διαφημιστικές καμπάνιες για το συγκεκριμένο θέμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου