23 Νοε 2011

Στα σκαριά το «Κόμμα Ελλήνων Αξιωματικών»ηση να παραιτηθεί με το καλό ή… με τη βία!

Στην ίδρυση πολιτικού κόμματος προχωρούν απόστρατοι αξιωματικοί των...Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκφράζοντας με την κίνησή τους αυτή την ανησυχία και τον προβληματισμό τους τόσο για το μέλλον της χώρας όσο και για την αδυναμία των υπαρχόντων πολιτικών φορέων να ανταποκριθούν στα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας. Το νέο κόμμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φέρει την ονομασία «Κόμμα Ελλήνων Αξιωματικών» και ο σκληρός πυρήνας του θα αποτελείται, σε πρώτη φάση, κατά κύριο λόγο από απόστρατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού αλλά και του Λιμενικού Σώματος. Η επίσημη ίδρυση του κόμματος, καθώς και η διακήρυξη των προγραμματικών του θέσεων θα ανακοινωθούν σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιη θούν τη Δευτέρα, ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση στην Αθήνα θα έχει, μάλιστα, και συμβολικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Άλσους Ελληνικού Στρατού, στο Γουδή. Πρόκειται για το χώρο όπου την ίδια ακριβώς ημέρα, πριν από ενενήντα οχτώ χρόνια, αξιωματικοί του Στρατιωτικού Συνδέσμου –Στρατού και Ναυτικού– είχαν πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερα τολμηρή συγκέντρωση στους στρατώνες της Στρατιωτικής Πόλεως Γουδή, η οποία αποδείχτηκε, εντέλει, καταλυτική για τη νεότερη ελληνική ιστορία.

«Αίσθημα ασφάλειας»

Στο προσκλητήριό τους οι απόστρατοι, αφού επισημαίνουν την ακράδαντη πίστη τους «στο δημοκρατικό πολίτευμα και στους δημοκρατικούς θεσμούς», τονίζουν ότι η κίνησή τους έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία δύναται να αποτελέσει «προπομπόν των επερχομένων μεγίστων εθνικών δεινών». Σκοπός του νέου πολιτικού κόμματος είναι «να εμπνεύσει αίσθημα ικανότητας, ασφάλειας, ελπίδας και προοπτικής στον ελληνικό λαό, διά της συνενώσεως όλων των Ελλήνων που επιθυμούν την ανασυγκρότηση της χώρας για μια εθνική - ανθρωποκεντρική πορεία, με γνώμονα τη δημοκρατία».

Σημαντικό ρόλο στις παρασκηνιακές συζητήσεις που προηγήθηκαν της δημιουργίας του νέου πολιτικού φορέα έπαιξε η Τάξη της Σχολής Ευελπίδων του 1981, απόφοιτοι της οποίας νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει σωρεία συναντήσεων σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, βολιδοσκοπώντας τις αντιδράσεις που θα είχε μια τέτοια κίνηση, καταρχάς στους κόλπους των εν αποστρατεία αλλά, δευτερευόντως, και στων εν ενεργεία στρατιωτικών. Όπως μας μετέφεραν, μάλιστα, κύκλοι του υπό σύσταση πολιτικού σχηματισμού, είτε έμμεσα είτε άμεσα, μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας συνδέεται τόσο με τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και με τα Σώματα Ασφαλείας. Το παραπάνω γεγονός, προσθέτουν, αυτόματα δημιουργεί για το νέο κόμμα μεγάλη δεξαμενή άντλησης ψήφων αλλά και στελεχιακού δυναμικού, ικανού να κάνει την έκπληξη, στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας.

«Πρόκειται για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, που κατά κάποιο τρόπο συνδέονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις και επιζητούν μια διαφορετική πολιτική φωνή, ούτως ώστε να εκφραστούν τα δικά τους συμφέροντα αλλά, πρωτίστως, της χώρας γενικότερα», επισημάνουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Το ιδρυτικό προσκλητήριο του νέου κόμματος υπογράφεται, μεταξύ άλλων, από μια σειρά εν αποστρατεία στελεχών του Στρατού Ξηράς –όλοι απόφοιτοι της Τάξης του 1981 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων–, όπως οι Αλικάκος Νικόλαος, Ζηκούλης Δημήτριος, Καραγιάννης Γεώργιος, Καρράς Γεώργιος, Κεχαγιάς Γεώργιος, Κουτσαϊμάνης Ιωάννης, Λυμπερόπουλος Πάτροκλος, Μετζελόπουλος Ανδρέας, Μουχτάρης Στέργιος, Μυστακίδης Κωνσταντίνος, Πανταζής Βασίλειος, Ρίζος Φώτιος, Ροϊδοδήμος Γεώργιος, Σαρήπαππας Ανάργυρος, Σαρρής Χαράλαμπος, Σκουντής Γεώργιος, Τόγκας Δημήτριος, Φίλιος Κυριάκος, Φωτόπουλος Γεώργιος, Χουβαρδάς Στυλιανός, Χύτας Ιωάννης και Ψαραδέλλης Γεώργιος. 

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 11/08/2011


Άντε και με το καλό η χούντα...Γιατί αυτό μας αξίζει στην τελική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: