6 Οκτ 2011

Όταν καπνίζουμε εκτός από όλα τα άλλα ρουφάμε και.... ραδιενέργεια!


Όταν καπνίζουμε εκτός από όλα τα άλλα ρουφάμε και… ραδιενέργεια! Βεβαίως 40 χρόνια οι καπνοβιομηχανίες το ήξεραν αλλά όπως αναφέρει ο ΕΤ το απέκρυπταν!

Ο καπνός των τσιγάρων περιέχει καρκινογόνα ραδιενεργά σωματίδια πέρα από τις 4.000 άλλες χημικές ουσίες και προκαλούν αποδεδειγμένα γενετικές ανωμαλίες και καρκίνο των πνευμόνων τόσο στους ενεργητικούς όσο και στους παθητικούς καπνιστές.

Την αποκάλυψη αυτή έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου UCLA, αφού μελέτησαν απόρρητα έγγραφα των καπνοβιομηχανιών των ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκαν το 1998.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας UCLA, Χράιρ Καραγκιεζιάν, τόνισε ότι οι καπνοβιομηχανίες σκοπίμως έκρυβαν τα ευρήματα των ερευνών αλλά πολύ περισσότερο «παραπλανούσαν την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους καπνιστές εκδίδοντας εσκεμμένα συγκεχυμένες ανακοινώσεις».

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το 1964 η ραδιενεργή ουσία ταυτοποιήθηκε ως πολώνιο -210. Οι εταιρείες λοιπόν αν και είχαν την τεχνική να απομακρύνουν από τον καπνό την ουσία αυτή, επέλεξαν να μην το κάνουν αφού «ο ιονισμός της νικοτίνης κατά την διαδικασία έκπλυσης της ραδιενεργής ουσίας θα καθιστούσε δυσκολότερη την απορρόφηση της από τον εγκέφαλο των καπνιστών και την ικανοποίηση που νιώθουν από τσιγάρο».

Star.gr

2 σχόλια:

Giota είπε...

to 8eoro polu xazous tous kapnistes!!!!! afou xerous to ti mporoun na pa8oun ti kapnizoun...???

TRELLOS είπε...

Είναι μερικά πράγματα που ανέκαθεν αποτελούσαν "πειρασμό" για τον άνθρωπο ανεξαρτήτως συνεπειών Γιώτα μου.Ένα απ'αυτά είναι και το κάπνισμα.