28 Σεπ 2009

163 νέα είδη ζώων ανακάλυψε η WWF


Φανταστείτε έναν βάτραχο που τρώει πτηνά , ένα σαμιαμίδι με δέρμα λεοπάρδαλης, ή ακόμα πελώρια σαρκοφάγα φυτά, έτοιμα να κατασπαράξουν οτιδήποτε κινείται… Όλα αυτά, μαζί με άλλα 163 είδη ζώων και φυτών ανακαλύφθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή Greater Mekong της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως αποκάλυψε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η WWF την Δευτέρα (28/9).
Συγκεκριμένα η WWF βρήκε 100 νέα φυτά, 28 ψάρια, 14 αμφίβια, δύο θηλαστικά και ένα πτηνό που αντίκρισαν το 2009 για πρώτη φορά τους ανθρώπους.

«Η βιοποικιλότητα της περιοχής είναι ανεκτίμητη» υπογραμμίζει ο Μπάρνεϊ Λόνγκ, επικεφαλής του προγράμματος Διατήρησης Ασιατικών Ειδών της WWF. «Πρόκειται για ένα χωνευτήρι διαφορετικών οικότοπων (το Greater Mekong). Και αυτό γιατί διαθέτει από τα πιο υγρά δάση, από τα ψηλότερα βουνά και από τα ευρύτερα φάσματα γεωλογικής και θαλάσσιας ζωής» προσθέτει ο Λονγκ.

Με την ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά πόσο λίγο ξέρει τη φύση ο άνθρωπος, υποστηρίζει η οργάνωση, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι στην περιοχή αναμένεται να ανακαλυφθούν και άλλα πολλά νέα είδη ζώων και φυτών.

Το Greater Mekong έχει ένα ποτάμι που ανήκει σε συνολικά έξι χώρες: Την Καμπότζη, το Λάος, την Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και την Κίνα. Η περιοχή έχει 16 προστατευόμενες περιοχές από τη διεθνή κοινότητα, οι οποίες ξεχωρίζουν για την πλούσια ποικιλία σε πανίδα και χλωρίδα.

Από τα 163 νέα είδη, ήδη έχει ξεχωρίσει το Cat Ba, το σαμιαμίδι που ανήκει στην περιοχή του Βιετνάμ και χαρακτηρίζεται από τα «γατίσια» μάτια του και το σώμα του που με τις λωρίδες του θυμίζει δέρμα λεοπάρδαλης. Το όνομα του το πήρε από το νησί στο οποίο μένει.

Αλλά και ο «κανίβαλος» βάτραχος που καταπίνει τους «συγγενείς» του, δηλαδή άλλα βατράχια, αλλά και πουλιά. Το όνομά του; «Limnonectes megastomias».

Από το 1997 η WWF έχει ανακαλύψει περίπου 1200 νέα είδη χλωρίδας και πανίδας στο Greater Mekong, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν κατοικούν πουθενά άλλου στον κόσμο.

Ωστόσο, η περιβαλλοντολογική οργάνωση κρούει των κώδωνα του κινδύνου, καθώς η κλιματική αλλαγή απειλεί την ολοκληρωτική εξαφάνιση τους. Και επιπλέον, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής συμβάλλει αρνητικά στη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση της περιοχής.

http://www.cosmo.gr/Environment/251108.html


23 Σεπ 2009

Ινδονησία : Γεννήθηκε μωρό βάρους 8,7 κιλών


Ένα μωρό βάρους 8,7 κιλών και ύψους 64 εκατοστών γέννησε, με καισαρική τομή, μια 41χρονη Ινδονήσια σε νοσοκομείο της πόλης Κιζαράν, στη Σουμάτρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μωρό, που γεννήθηκε ποτέ στην Ινδονησία, καθώς το δεύτερο μεγαλύτερο, βάρους 6,9 κιλών, γεννήθηκε το 2007.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γυναικολόγος της μητέρας, «ο τοκετός ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, λόγω του βάρους του μωρού».

Ο γιατρός πρόσθεσε ότι το νεογέννητο είναι καλά στην υγεία του παρά το γεγονός ότι χρειάσθηκε να του χορηγηθεί οξυγόνο.

Σημειώνεται πως η μητέρα, η οποία δεν υποβλήθηκε σε καμία εξέταση στη διάρκεια της κύησης, πάσχει από διαβήτη, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για τη γέννηση υπέρβαρων παιδιών.

Η 41χρονη έχει ακόμα τρία παιδιά, τα οποία κατά τη γέννησή τους, ζύγιζαν περίπου 4 κιλά.

http://www.cosmo.gr/OddlyEnough/250700.html


17 Σεπ 2009

Πλανήτη "όμοιο" με τη Γη ανακάλυψαν επιστήμονες!!

Τον πρώτο βραχώδη πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ευρωπαίοι επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχει πολλά στοιχεία παρόμοια με τη Γη.
Το έδαφος του Πλανήτη, τον οποίον ονομάτισαν CoRoT-7b, έχει παρόμοιο έδαφος με αυτό της Γης, ενώ είναι ο πρώτος εξωπλανήτης από τους 300 που έχουν ανακαλυφθεί που δεν καλύπτεται από αέρια και δεν είναι και μεγάλος.

Μπορεί να έχει ομοιότητες με το δικό μας πλανήτη αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν πως είναι σαν «τον τόπο της Κόλασης» καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι απαγορευτικές για να την ανάπτυξη οποιουδήποτε είδους ζωής.

Η θερμοκρασία την ημέρα ξεπερνά τους 2.000 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη νύχτα πέφτει 200 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Οι επιστήμονες σε δήλωση τους αναφέρουν πως το ένα «ημισφαίριο» κοιτάζει συνεχώς προς το αστέρι γύρω από το οποίο κινείται. «Η άλλη πλευρά πολύ πιθανόν να έχει πάγο» προσθέτουν οι επιστήμονες.

Αυτό που έχει εντυπωσιάσει την επιστημονική κοινότητα είναι ότι ο βραχώδης αυτός πλανήτης, που βρίσκεται στον αστερισμό του Μονόκερου, έχει τόσες ομοιότητες με το δικό μας πλανήτη, αφού πρόκειται για τον μικρότερο πλανήτη που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής σε άλλα ηλιακά συστήματα.

Μάλιστα βρίσκεται σχετικά κοντά στη Γη, αφού απέχει μόλις 500 έτη φωτός από εμάς.

Πηγή:http://www.cosmo.gr/Space/250135.html

16 Σεπ 2009

300 εκατομμύρια άτομα εγγεγραμμένα στο Facebook !!!!!


Ο διαδικτυακός τόπος Facebook έχει 300 εκατομμύρια χρήστες κάνοντάς τον το πιο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης.
«Το Facebook έχει 300 εκατομμύρια μέλη σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι πολύ μεγάλος αριθμός, όμως, βάσει της φιλοσοφίας μας απλά έχουμε ξεκινήσει προς την επίτευξη του στόχου μας που είναι να δικτυώσουμε τον κόσμο», δήλωσε ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg.

Μάλιστα, σύμφωνα με την γραπτή του ανακοίνωση σε blog ο Zuckerberg αποκάλυψε πως νωρίτερα από το προσδοκώμενο το Facebook είχε θετική ροή των κερδών. Συγκεκριμένα, το τελευταίο τρίμηνο σημείωσε κέρδη σε αντίθεση με τις αρχικές προβλέψεις για το 2010.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Telegraph, το Facebook αναπτύσσεται ταχύτητα τους δυο τελευταίους μήνες, αφού εγγράφτηκαν 50 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε αυτό το διάστημα. Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία είναι πρώτες στον κατάλογο με τις χώρες που ασχολούνται πιο πολύ με τον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο ενώ η νέα έκδοσή του (Facebook Lite) αναμένεται να κερδίσει αρκετούς χρήστες στις αναπτυσσόμενες χώρες για τις οποίες έχει κατασκευαστεί.

Το Facebook Lite που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν λίγες μέρες, απευθύνεται σε χώρες με χαμηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο, όπως Ινδία και Νότια Αμερική, το οποίο είναι «ελαφρύτερο» σε σχέση με το κανονικό Facebook. Θα μπορούσε κανείς να το συγκρίνει με έναν άλλο δημοφιλή διαδικτυακό τόπο, το Twitter που είναι απλούστερο στη χρήση.

Facebook από... χρυσάφι!

Το Facebook το οποίο ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια και μέχρι στιγμής έχει αποσπάσει 700 εκατομμύρια δολάρια από επενδύσεις. Το 2007 η Microsoft πλήρωσε 260 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση του 1,6% των μετοχών της εταιρίας ενώ η συνολική αξία του Facebook ανέρχεται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, όπως αναφέρουν αναλυτές του χώρου, το Facebook μπορεί να εδραιωθεί περισσότερο έναντι άλλων κοινωνικών δικτύων εάν συνεχίσει την επέκταση της πλατφόρμας του.

Πηγή:http://www.cosmo.gr/Internet/World/250088.html

10 Σεπ 2009

Ταχυδρομικό περιστέρι μετέφερε δεδομένα γρηγορότερα από γραμμή ASDL


Η φύση τελικά επικράτησε… και πείραμα απέδειξε πως στη Νότιο Αφρική ο πιο σύντομος τρόπος να μεταφέρεις δεδομένα είναι με ταχυδρομικό περιστέρι παρά μέσω μιας "γρήγορης" διαδικτυακής σύνδεσης. Θυμίζει κάτι από το λαγό και τη χελώνα!
Σίγουρα δεν πρόκειται για αστείο αλλά για την απόδειξη πως ακόμη υπάρχουν παραδοσιακά μέσα που «ξεπερνούν» τις υπηρεσίες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο Ουίνστον, το περιστέρι ηλικίας 11 μηνών, έλαβε μέρος στο πείραμα, εκπροσωπώντας την εταιρεία τηλεμάρκετινγκ The Unlimite και συναγωνίστηκε γραμμή ADSL της κρατικής εταιρείας Τelkom. Αναδείχτηκε νικητής και μάλιστα με διαφορά!

Το διαγωνιστικό μέρος αφορούσε το ποιος θα επιτύχει να μεταφέρει γρηγορότερα τέσσερα gigabytes δεδομένων σε μία απόσταση 85 χιλιομέτρων, από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας The Unlimite στο Χόουγικ, βόρεια του Ντέρμπαν στα γραφεία της στο Χιλκρεστ.

Παρά το γεγονός ότι κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα η ορατότητα ήταν κακή και φυσικά εις βάρος του Ουίνστον, το περιστέρι κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε διάστημα μίας ώρας και οκτώ λεπτών (να σημειωθεί πως στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται το δέσιμο της κάρτας μνήμης στο πόδι του περιστεριού, το λύσιμο της και η τοποθέτηση της στον ηλεκτρονικό υπολογιστή).

Ενώ το περιστέρι είχε ήδη μεταφέρει τα δεδομένα και χρειάστηκε μία περίπου επιπλέον ώρα για να φορτωθούν τα δεδομένα στον υπολογιστή (ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες, 6 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα), η Telkom έως εκείνη τη στιγμή είχε κατορθώσει να αποστείλει μόλις το 4% των δεδομένων. Έρχεται τελικά από εκεί που δεν το περιμένεις…

Πηγή: http://www.cosmo.gr/OddlyEnough/Africa/249461.html

8 Σεπ 2009

Σας τσιμπάνε τα κουνούπια; Όλα είναι θέμα ιδρώτα


Βρετανική επιστημονική έρευνα έρχεται να ρίξει φως στο μυστήριο που αφορά στο γιατί τα κουνούπια έχουν προτιμήσεις στο ποιους θα τσιμπήσουν, επιβεβαιώνοντας ότι το ανθρώπινο σώμα παράγει πολύ διαφορετικές οσμές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο ιδρώτας κάποιων ατόμων διαθέτει υψηλότερα επίπεδα κετόνων, ουσιών που δίνουν μια γλυκιά και φρουτώδη οσμή στο δέρμα, με αποτέλεσμα να απωθεί τα κουνούπια.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η συγκεκριμένη μυρωδιά του ανθρώπινου ιδρώτα ουσιαστικά παραπλανεί τα κουνούπια, κάνοντας τα να νομίζουν ότι έχουν να κάνουν όχι με άνθρωπο αλλά με φρούτο.

Μετά από πολλά πειράματα με εθελοντές, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει κυρίως πέντε κετόνες, οι οποίες είναι αποτελεσματικές στο να απωθούν τα κουνούπια. Η απώθηση συμβαίνει όχι μόνο αν οι ουσίες αυτές παράγονται φυσικά από κάποιον άνθρωπο και είναι διάχυτες στη μυρωδιά του σώματός του, αλλά και όταν ψεκάζονται στο δέρμα των ατόμων που κανονικά αποτελούν στόχο των κουνουπιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο περίπου 700 εκατ. άνθρωποι αρρωσταίνουν από κάποια πάθηση που έχει μεταδοθεί μέσω των κουνουπιών.

http://www.skai.gr/articles/news/technology

Σεξ ως τα γεράματα

ο δικαίωμα στο σεξ διεκδικούν οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι παρά το όσα λέγονται συνεχίζουν να υποκύπτουν στις σαρκικές απολαύσεις ως τα βαθιά γεράματα τους.
Έρευνα του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας έδειξε ότι το 40% των ανδρών ηλικία 75 έως 79 ετών που πήρε μέρος στο ερωτηματολόγιο δηλώνει ότι είναι ενεργό σεξουαλικά.

Επίσης το 30% των ανδρών ηλικίας 80 έως 84 ετών δήλωσε ότι είχε κάνει έρωτα κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Ο καθηγητής Λέον Φλίκερ που έκανε την έρευνα σημείωσε πως πολλοί ηλικιωμένοι απολαμβάνουν τον έρωτα έως τα βαθιά γεράματά τους, ασχέτως αν τα εγγόνια τους δεν τους πιστεύουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 12.000 άνδρες ηλικίας άνω των 65 ετών, το 20% των ανδρών ηλικίας 85 έως 89 ετών και το 10% αυτών που είναι άνω των 90 ετών δήλωσε "σεξουαλικά ενεργό".

Ο καθηγητής είπε ότι τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά.

"Ενδεχομένως τα ποσοστά να ήταν χαμηλότερα επειδή κάποιοι ηλικιωμένοι δεν είναι σε θέση ούτε καν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο. Η ουσία είναι όμως πως οι ηλικιωμένοι δεν εγκαταλείπουν το σεξ", είπε ο Αυστραλός καθηγητής.

Στο μεταξύ μια άλλη έρευνα που έγινε στην Αυστραλία δείχνει πως το 53% των γυναικών προτιμά να βγει έξω με φίλες της παρά να κάνει έρωτα.

Αντίθετα το 74% των ανδρών δήλωσε ότι προτιμά να κάνει σεξ.

http://www.cosmo.gr/Lifestyle/World/249141.html

5 Σεπ 2009

Εξαρτημένοι οι άνθρωποι από το κινητό τους τηλέφωνο


Εάν σας κλέβανε τι θα σας στοίχιζε λιγότερο; Το κινητό σας ή το πορτοφόλι σας; Αυτό το ερώτημα τέθηκε σε 8.000 άτομα και οι περισσότεροι υποστήριξαν πως θα προτιμούσαν να τους έπαιρναν το πορτοφόλι παρά το κινητό τους τηλέφωνο.
Σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων Synovate το κινητό τηλέφωνο αποτελεί το μέσο που ελέγχει τη ζωή των ανθρώπων καθώς τα τρία τέταρτα των 8.000 ερωτηθέντων από 11 χώρες υποστήριξαν πως τη συγκεκριμένη συσκευή την παίρνουν παντού. Ρώσοι και οι κάτοικοι από τη Σιγκαπούρη είναι οι πιο εξαρτώμενοι από το κινητό τους.

Επιπλέον, το 1/3 του δείγματος δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να ζήσει δίχως κινητό τηλέφωνο ενώ στην κορυφή της λίστας οι κάτοικοι της Ταϊβάν και της Σιγκαπούρης υποστηρίζουν πως θα τους ήταν δυσκολότερο να αντικαταστήσουν το τηλέφωνό τους παρά το πορτοφόλι τους.

Ακόμη, τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων έχουν κοντά το τηλέφωνό τους όταν κοιμούνται και δεν το απενεργοποιούν φοβούμενοι μήπως χάσουν κάτι.

«Τα κινητά τηλέφωνα αποπνέουν ασφάλεια και άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες. Αποτελούν το νο1 εργαλείο επικοινωνίας και συνδέουν τη ζωή μας», δήλωσε ο διευθυντής της Synovate, Jenny Chang.

Μάλιστα, τα κινητά τηλέφωνα έχουν αλλάξει και τη φύση των σχέσεων αφού πολλοί φλερτάρουν μέσω SMS (γραπτά μηνύματα) ενώ επιλέγουν να χωρίσουν με ένα γραπτό μήνυμα.

Εκτός από τις συνήθεις λειτουργίες τη συσκευής οι καταναλωτές έχουν τις εξής προτιμήσεις ως προς τα πρόσθετα του τηλεφώνου: ξυπνητήρι, κάμερα και παιχνίδια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το 17% των συμμετεχόντων χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους για να σερφάρουν στο ίντερνετ και να ελέγξουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ενώ το 10% προτιμά ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook και Myspace.

Τέλος, το 37% του δείγματος παραδέχτηκε πως δεν ξέρει να χρησιμοποιεί όλες τις λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου τους.

Πηγή:http://www.cosmo.gr/Gadgets/249021.html

3 Σεπ 2009

"Γαλακτική αρχαιολογία" στην πράξη


Ο αχανής γαλαξίας της Ανδρομέδας φαίνεται πως απέκτησε την έκτασή του, «καταπίνοντας» άστρα από άλλους γαλαξίες. Σύμφωνα με μία ομάδα επιστημόνων, η Ανδρομέδα φαίνεται να έχει «χωνέψει» άστρα, τα οποία αποτελούσαν απομεινάρια από «γαλαξίες νάνους».
Αυτή η διαστημική συγχώνευση είχε υπονοηθεί και παλαιότερα, ωστόσο, μία νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature, έρχεται να αποδείξει «το ιεραρχικό» αυτό «μοντέλο» σχηματισμού των γαλαξιών.

«Παραδόξως, η δημιουργία ενός γαλαξία φαίνεται πως είναι απόλυτα συνυφασμένη με την καταστροφή ενός άλλου», δήλωσε ο Dr Scott Chapman, από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Οι επιστήμονες κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν εικόνες, στις οποίες εμφανίζονται τα «περίχωρα» του γαλαξία της Ανδρομέδας για πρώτη φορά και που αποδεικνύουν, ότι το γεγονός της «συμμετοχής» κι άλλων άστρων στη δημιουργία του, πράγματι συνέβη.

Η Pauline Barmby, αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Δυτικού Ontario, δήλωσε στο BBC, ότι η Ανδρομέδα είναι τόσο κοντά, που θα μπορούσαμε να «χαρτογραφήσουμε» όλα τα άστρα.

Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας, ο οποίος απέχει από τη γη, λίγο πολύ, 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός, εξακολουθεί να επεκτείνεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ακόμα «ένα χείμαρρο αστεριών» από έναν κοντινό γαλαξία, με το όνομα Triangulum, ο οποίος φαίνεται να «τεντώνεται» προς την Ανδρομέδα, ενώ σύμφωνα με τον Dr Chapman, οι δύο γαλαξίες δεν αποκλείεται να συγχωνευτούν πλήρως στο μέλλον.

Ο Nickolay Gnedin, αστροφυσικός του Πανεπιστημίου του Chicago, ο οποίος δε συμμετείχε στη συγκεκριμένη μελέτη, περιέγραψε αυτήν τη διαδικασία «γαλακτική αρχαιολογία στην πράξη».

Πηγή:http://www.cosmo.gr/Space/248878.html